Geoană, Năstase şi Iliescu au făcut bilanţul guvernării

Geoană, Năstase şi Iliescu au făcut bilanţul guvernării

Reuniune festivă ieri la PSD. Mircea Geoană, Adrian Năstase, Ion Iliescu şi vicepreşedinţii Cristian Diaconescu şi Constantin Niţă şi-au îmbrăcat costumele pentru a prezenta bilanţul „puterii de dreapta“, la 1.200 de zile de guvernare.

A fost de fapt un pretext pentru a lansa un atac concentrat la adresa preşedintelui Băsescu, tangenţial la adresa premierului Tăriceanu. „Traian Băsescu ne-a arătat la Cotroceni că postul este vacant. Este grav, pentru că în loc de echilibru politic avem parte de mesaje de genul «şo pe ei, pe parlamentari»“, a atacat Năstase.

Ion Iliescu a sărit să-l completeze şi l-a acuzat pe şeful statului că este responsabil de „dezastrul din ţară“. „Băsescu este un factor perturbator. E un fel de Don Quijote, cu Rosinanta sa, care este PDL-ul şi care se luptă cu morile de vânt, atât din ţară, cât şi din afara sa“, a filosofat Iliescu.   Nici Mircea Geoană nu s-a lăsat mai prejos: „Traian Băsescu a fost un preşedinte perfect inutil pentru cei mulţi. A creat, întreţinut şi instigat tensiunea cronică. A fost preşedintejucător doar pentru PD, pentru ceilalţi a fost un preşedinte-cacealma. (...) Organizează acţiuni de porţi deschise ca o starletă“, a acuzat Geoană. Tăriceanu, menajat Preşedintele PSD l-a atacat şi pe premierul Tăriceanu: „Guvernul este şchiop, dar în realitate este şi ciung. Nu are decât mână de luat, şi nu pe cea de dat. România este ca un Citroën condus de un şofer incompetent, fără direcţie şi fără frâne, şi al cărui instructor de şofaj (sic!) seamănă mai degrabă cu cetăţeanul turmentat“. REVENIRE Iliescu: PSD poate găsi puncte comune cu PNL Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, ieri, că socialdemocraţ ii pot găsi platforme comune cu liberalii, chiar dacă există deosebiri doctrinare esenţiale între cele două partide. Iliescu a apreciat că, dincolo de diferenţele de viziune privind raportul stat-piaţă, publicprivat, cele două partide pot găsi puncte comune, transmite Mediafax. Potrivit liderului PSD, acest lucru nu ar fi posibil cu PDL, „care a pierdut fizionomia de partid, schimbându-şi culoarea politică peste noapte fără nicio remuşcare. (...) Demagogia populistă este tot ceea ce caracterizează acest partid, nimic altceva“, a apreciat Iliescu. (Andi Manciu) Ion Iliescu preşedinte de onoare al PSD: "Basescu este un factor perturbator. E un fel de Don Quijote, cu Rosinanta sa, care este PDL-ul şi care se luptă cu morile de vânt, atât din ţară, cât şi din afara sa."

Ne puteți urmări și pe Google News