Afaceri cu statul, la 19 ani

Afaceri cu statul, la 19 ani

Puţini oameni se pot lăuda cu faptul că până la 18 ani au reuşit să dezvolte o companie de software de succes şi să scrie o carte.

Ben Casnocha, 19 ani, este unul dintre ei. Inspirat de unul dintre profesorii săi din liceu, Ben a devenit bogat şi celebru după ce a fondat compania Comcate, care vinde software ce ajută administraţiile locale să gestioneze mai bine problemele cetăţenilor, în vederea rezolvării acestora. „Ideea acestei companii mi-a venit în momentul în care am constatat cât de puţine pârghii au administraţiile locale, pentru a rezolva plângerile cetăţenilor“, a declarat, pentru revista „PC World“, tânărul Ben.

La numai 17 ani, Casnocha a fost clasificat de revista „BusinessWeek“ între primii 25 de antreprenori din SUA. Pe lângă administrarea companiei, tânărul îşi face timp şi pentru a conduce în teren, de pe postul de căpitan, echipa de baschet de la San Francisco University, ale cărui cursuri le urmează - şi pentru a scrie la ziarul „Devil’s Advocate“. Mai mult, Ben are un jurnal personal on-line (blog), pe care abordează teme de la domenii IT&C şi politică până la spiritualitate. Blogul este atât de apreciat încât este citit de aproape toţi marii lideri ai companiilor din celebrul Silicon Valley, locul unde îşi au sediile giganţii Google, Apple sau Adobe.

Ne puteți urmări și pe Google News