„Biriş Goran“ pledează în romgleză

„Biriş Goran“ pledează în romgleză

Publicaţiile internaţionale recomandă pentru speţele din România practicieni autohtoni, şcoliţi în marile universităţi şi corporaţii americane.

Casa de avocatură „Biriş Goran“ a devenit una dintre cele mai sonore din piaţa avocaturii de afaceri din România, după mai puţin de doi ani de la înfiinţare. Cu cinci avocaţi parteneri şi alţi 24 în componenţă, Biriş Goran şi-a făcut loc printre marile case de avocatură (precum Nestor, Ţucă sau Boştină - n.r.) pe consultanţă în domenii avide de specialişti: taxe şi concurenţă. Avocaţi puţin trecuţi de 30 de ani sunt deja recunoscuţi în clasamentele internaţionale şi ghiduri de specialitate precum Chambers and Partners, Practical Law Company şi Legal500.com. Foşti prieteni şi asociaţi în diferite proiecte, cei patru parteneri au pus bazele casei de avocatură după planurile făcute „la o bere“, propunându-şi să devină o casă de renume pe cele patru domenii de specializare: fuziuni şi achiziţii, competiţie şi antitrust, taxe şi imobiliare. Succes pregătit în State „Ca să fii un avocat bun nu trebuie să ai doar note bune la şcoală, ci trebuie să cunoşti practica. Adică să ai experienţă în tranzacţii mari şi să diminuezi riscul clientului tău“, spune Gabriel Biriş, partener. Apoi mai contează încrederea pe care o inspiri: „E important ca un client să ia o decizie doar pentru că aşa i-a recomandat avocatul lui“, spune Biriş. Toţi cei patru parteneri ai Biriş Goran au experienţa americană în spate, iar trei dintre ei sunt membri ai barourilor americane (din New York şi Florida). „Ca să ajungi acolo, parcursul optim este să lucrezi la o casă de avocatură mare din Bucureşti, să te întâlneşti cu abordarea de avocatură britanică. Apoi să pleci cu o bursă şi să dai examen pentru a intra în baroul american. Avantajul vine când lucrăm pentru clienţii străini şi se simt confortabil: ştiu că noi înţelegem ce se întâmplă în legislaţia lor, a noastră şi găsim abordarea de mijloc“, spune Gelu Goran, partener. Domeniile care vor avea nevoie de avocaţi de business în 2008, potrivit Biriş Goran, sunt acelea unde „investitorii din primul val de după privatizări vând altor investitori“. Tranzacţiile între 10-100 de milioane de euro vor fi vedetele anului. Bătălia mare între casele de avocatură se dă pe specializare în achiziţii, iar cei mai puţini avocaţi competenţi sunt pe fiscalitate, dreptul muncii, concurenţă sau asigurări.

Gabriel Biriş Şi-a început activitatea de specialist fiscal în 1995 la compania Coopers&Lybrand (devenită ulterior Pricewaterhouse Coopers - n.r.). Între 1998 şi 2004, a ajuns de la consultant în poziţia de partener al companiei Haarmann Hemmelrath. Absolvent de Electronică şi de Drept, Biriş este printre cei mai buni specialişti români pe fiscalitate. A ales acest domeniu pentru că era bun la matematică şi că „a învăţat făcând“ meseria de avocat, deoarece studia Dreptul la fără frecvenţă, în timp ce lucra la Coopers&Lybrand. Gelu Goran Este membru al baroului din New York şi şi-a început practica în avocatură în 1999 la Altheimer & Gray (acum Salans - n.r.). La un an după terminarea facultăţii, între 1997-1999, a lucrat la Consiliul Concurenţei, iar acum este specializat pe probleme de concurenţă şi antitrust, dar şi pe achiziţii şi tranzacţii. A fost bursier Fulbright, are un LL.M (echivalentul unui MBA în avocatură) luat în 2003 în SUA şi a publicat articole în publicaţii precum „The Global Competition“ şi „The International Business Lawyer“. Daniel Vişoiu Familia lui a emigrat în SUA în 1979, dar el s-a întors în Europa în 1997, lucrând cu o casă de avocatură franceză, la biroul din Budapesta. Este membru al baroului din Florida şi specialist în piaţa de capital, investiţii, achiziţii şi drept comercial. A fost preşedinte al Asociaţiei Avocaţilor Central Europeni din baroul american şi vicepreşedinte al Asociaţiei Internaţionale de Tranzacţii Comerciale. A publicat peste 30 de studii în reviste de specialitate şi este doctor în Drept al universităţii din Florida. Victor Constantinescu Născut în Canada, după ce părinţii au plecat din România în urmă cu 50 de ani, s-a întors definitiv în ţară în 2004. Membru al baroului din New York, a lucrat între 2001- 2003 pentru Altheimer & Gray, în Chicago. Din 2003 până în 2006, a lucrat pentru Salans la birourile din Bucureşti şi Shanghai. Are un master la Toronto în studii privind Rusia şi Europa de Est, iar Dreptul l-a absolvit la universitatea din Pennsylvania. Este specialist şi în Drept civil şi oferă consultanţă pe imobiliare, achiziţii, fuziuni şi dezvoltare. CARTE DE VIZITĂ Proiecte ambiţioase Cu încasări de 3,3 milioane de euro în 2007, Biriş Goran este în primele zece case de avocatură din România (primele în top au încasări care se situează la 15 milioane de euro fiecare - n.r.). Numărul de avocaţi va creşte în acest an la 35, iar încasările se vor majora şi ele. Biriş Goran are aproximativ 50 de clienţi, din care 12 în proiecte foarte mari. Cea mai importantă tranzacţie intermediată în 2007 este vânzarea Eurisko către americanii de la CB Richard Ellis. „Este cea mai mare achiziţie a unei firme de servicii profesionale“, spune Biriş. Vânzarea Romstal Leasing, cumpărarea Hotelului Novotel sau a unor imobile din Sema Parc au fost doar câteva dintre proiecte. Numai în 2006, casa de avocatură a acordat consultanţă pentru tranzacţii imobiliare în valoare totală de 500 de milioane de euro.

Ne puteți urmări și pe Google News