Bodu, surpriza PD-L pentru Vanghelie

Bodu, surpriza PD-L pentru Vanghelie

Fostul şef al ANAF, europarlamentarul Sebastian Bodu, este considerat de conducerea PD-L cel mai bun contracandidat al PSD-istului Marian Vanghelie la Primăria Sectorului 5.

Deşi sondajele democrat-liberalilor, pentru stabilirea şanselor potenţialilor candidaţi la locale, sunt încă în desfăş urare, surse din partid ne-au declarat că Bodu va fi aruncat în cursa pentru Primăria Sectorului 5.

El este considerat drept singurul dintre candidaţii testaţi de PD-L care beneficiază de o cotă crescută la capitolul notorietate şi care are toate atuurile să-l lovească pe Vanghelie acolo unde-l doare mai tare: banii cheltuiţi nejustificat. Dacă va câştiga, Bodu va trebui să renunţe la mandatul de europarlamentar. De la insubordonat la victimă Sebastian Bodu a fost primul demnitar PD din aparatul guvernamental pe care premierul Tăriceanu l-a dat afară, în ianuarie 2007, pentru criticile dure aduse, într-un interviu acordat „Evenimentului zilei“, taxei de primă înmatriculare.

La vremea respectivă, conducerea democrată i-a reproşat şefului guvernului doar că nu s-a consultat cu liderii PD înainte de a oficializa concedierea şefului Fiscului. „Dacă mie îmi făcea astfel de reproş uri Bodu, cred că întâi îl băteam şi pe urmă îl dădeam afară“, declara, la vremea respectivă, Vasile Blaga. Astăzi însă, când PD-L nu mai face parte din guvern şi cere anularea taxei de primă înmatriculare, liderii partidului aduc ca argument demiterea lui Bodu, pentru a demonstra că partidul a fost întotdeauna împotrivă taxei auto. Elena Băsescu „atacă“ Tineretul Localele nu sunt singurele alegeri pentru PD-L, Organizaţia de tineret urmând să decidă la sfârşitul lui februarie cine îi vor fi liderii. Deja unul este aproape sigur: Elena Băsescu va candida pentru funcţia de secretar general şi nu are contracandidat. Fiica preşedintelui şi-a oficializat ieri intenţia, dar şi preferinţele pentru echipa din care va face parte.   „Îmi declar intenţia de a face parte din echipa condusă de europarlamentarul PD-L Monica Iacob-Ridzi, care şi-a anunţat, de asemenea, candidatura pentru funcţia de preşedinte al organizaţ iei“, a declarat Elena Băsescu. Monica Iacob-Ridzi nu este însă singura care vizează preşedinţia Tineretului, în cursă înscriindu-se şi Ştefan Pirpiliu, consilier general şi liderul Organizaţiei de Tineret de la Bucureşti.

Ne puteți urmări și pe Google News