Șoc! Ce spune Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, despre examenul de rezidențiat

Șoc! Ce spune Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, despre examenul de rezidențiat

Examenul de rezidențiat pentru studenții la Medicină a fost amânat pentru data de 8 decembrie. Asta anunța acum cateva zile Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, în cadrul unei conferințe de presă. Motivul invocat atunci era lipsa unui ministru la Educație, care să semneze ordinele de examen.

Inițiat, mii de absolvenţi de Medicină, Stomatologie şi Farmacie ar fi trebuit să se prezinte la examen pe data de 17 noiembrie. Metodologia de organizare se aprobă prin ordin comun al ministrului Sănătăţii şi ministrului Educaţiei.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea a declarat, în emisiunea MEDIKA SPECIAL, moderată de Ioana Răduca, din 8 octombrie, că data de 8 decembrie, prezumată a fi data susținerii examenului de rezidențiat pentru anul 2019, nu este sigură.

Invitată telefonic în dezbaterea din emisiunea Medika Special, moderată de Ioana Răducă, care i-a avut ca invitați pe: dr. Radu Țincu, medic primar ATI, Ioan Alexandru Mirea, purtător de cuvânt al Federeației Asociaților Studenților la Medicină din România, absolvent de Medicină și candidat la rezidențiat și Andrei Voicu, absolvent de Medicină și candidat la Rezidențiat. Sorina Pintea a declarat că la următorul examen de rezidențiat se ia în calcul schimbarea structurii examenului și se va pune mai mult accent pe verificarea practică.

Ne puteți urmări și pe Google News

”Principalul motiv pentru care am amânat acest rezidențiat a fost acela de a asigura un concurs absolut corect și echitabil pentru toată lumea. Au fost diverse păreri în sensul de a forța anumite ordine, păreri pe care nu le-am luat însă în considerare. Nu am vrut să vulnerabilizez în niciun fel acest examen, foarte important de altfel pentru acești absolvenți,” a precizat Ministrul Sănătății, pentru Medika TV.

”Nu pot oferi garanții 100%, în acest moment, că examenul de rezidențiat pentru 2019 se va susține pe 8 decembrie”, a mai declarat Sorina Pintea