Paleologu îl acuză pe Barna că încearcă mituirea electoratului, după modelul PSD

Paleologu îl acuză pe Barna că încearcă mituirea electoratului, după modelul PSD

Dan Barna a depus la Senat un proiect prin care se încearcă instituirea unui program pentru perioada 1 ianuarie 2020-31 decembrie 2030, prin care românii care se întorc în ţară să fie scutiţi de plata impozitului pe venit.

“În ultimii 30 de ani, cifrele neoficiale arată că peste patru milioane de români au plecat din ţară. Iar astăzi, în România lui 2019, jumătate dintre tineri spun că vor să plece din ţară. Migraţia este un fenomen îngrijorător care trebuie stopat şi, concomitent, găsite soluţii pentru a-i aduce acasă pe cei plecaţi.

Românii din diaspora vor să se întoarcă acasă dacă ar simţi că statul român le este partener în reintegrarea lor acasă. Obiectivul meu ca Preşedinte este să fac din România o ţară din care tinerii să nu mai plece, iar românii din diaspora să se întoarcă acasă.

Acest proiect de lege este un prim pas în împlinirea obiectivului”, a susținut Dan Barna, într-un comunicat de presă transmis presei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cea mai dură reacția a venit din partea lui Theodor Paleologu, candidatul PMP la președinția României: "Mituirea unei părți a electoratului în detrimentul altor segmente: inițiativa lui Dan Barna preia filozofia fiscală a PSD-ului, dar o aplică altor categorii sociale.

De fapt, în urmă cu zece ani, Mircea Geoană făcuse o promisiune similară pentru românii din diaspora care doresc să se întoarcă în țară.

O economie sănătoasă are nevoie de echitate fiscală, nu de favoruri acordate din motive electorale. Ca președinte voi condiționa numirea oricărui guvern de respectarea unor norme elementare de echitate fiscală.", a spus acesta într-o postare pe Facebook.