Marș nocturn pe două roți împotriva melanomului

Marș nocturn pe două roți împotriva melanomului

Sute de bicicliști vor pedala din Parcul Izvor până în Parcul Herăstrău, în noaptea zilei de 22 august, pentru a trage un semnal de alarmă asupra pericolului expunerii prelungite și necontrolate la soare.

Melanomul este cea mai periculoasă formă de cancer de piele, iar în stadiile avansate este o boală agresivă și poate fi fatală. Potrivit statisticilor, dacă este descoperit din timp și tratat corect, melanomul malign poate fi vindecat în 98% din cazuri.

În România, mor anual aproape o treime dintre cei depistați cu melanom metastatic. De altfel, țara noastră înregistrează o incidență în creștere în ultimii 25 de ani: de la 1,2 la 4,5/100.000 de persoane diagnosticate cu melanom malign.

Evenimentul – „Bicicliștii pedalează împotriva melanomului” este parte a campaniei „Un viitor fără pată!”, pus la cale de Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer din România alături de asociațiile “Hai cu Bicla” și “Adevărații Veloprieteni România”, și are scopul de a educa publicul cu privire la melanom și de a trage un semnal de alarmă legat de riscurile acestei forme agresive  de cancer de piele.  

Ne puteți urmări și pe Google News

Programul marșului Bicicliștii pedalează împotriva melanomului:

19:30 – adunarea participanților în Parcul Izvor (la alveolă)

21:00 – derularea marșului pe traseul Parc Izvor – Bd. Națiunile Unite – Str. B.P. Hașdeu – Berzei – Calea Buzești – Piața Victoriei – Bd. Aviatorilor – Piața Charles de Gaulle – Bd. Constantin Prezan – Arcul de Triumf – intrarea în Parcul Herăstrău

22:00 – 22:30 – final de marș

Pe parcursul traseului, se va ocupa prima bandă, iar Poliția Rutieră București va susține buna desfășurare a marșului. În timpul evenimentului este interzis consumul băuturilor alcoolice. Mai multe informații despre eveniment puteți afla de pe pagina de Facebook a marșului.

Pentru mai multe informații puteți accesa site-ul www.info-melanom.ro și pagina de Facebok www.facebook.com/unviitorfarapata.