EVZ EXCLUSIV. Cazul polițistului de la Constanța, hăituit de interlopi. Casa a fost inclusă în itinerariul de patrulare, dar degeaba

EVZ EXCLUSIV. Cazul polițistului de la Constanța, hăituit de interlopi. Casa a fost inclusă în itinerariul de patrulare, dar degeaba

Superiorii agentului Marian Manole, polițistul care susține că, în luna iulie, i s-a pus cuțitul la gât, iar soția sa a fost bătută cu un par în cap, spun că agenții de proximitate „ar fi trebuit” să treacă periodic pe la locuința victimelor

Sindicatul ProLex se va implica în cazul poliţistului de la postul din Medgidia, agentul Marian Manole (44 de ani), despre care „Evenimentul zilei” a scris ieri, în exclusivitate. Superiorii agentului spun că ei au luat măsuri şi nu înţeleg de ce acesta se plânge.

Susținut de sindicaliști

Polițistul, subofițer la postul de Poliție din Medgidia, susține că el și familia sa sunt amenințați de interlopi. Acesta a făcut și plângere pentru ultraj. Manole stă cu frica în sân din noaptea de 20 - 21 iulie 2015. Alături de el sunt soţia, Octavia (40 de ani), şi fiul, de 14 ani. În acea noapte, Manole ar fi fost sechestrat întrun bar, de mai mulți romi, iar soția sa ar fi primit un par în cap, fiind atacată, pe întuneric, în curtea din comuna Băneasa (Constanța), unde are locuința. De atunci, întregii familii i s-a schimbat viața, spaima de interlopi determinându- i să-și ia mereu măsuri de precauție.

FOTO: De teamă, soția polițistului, Octavia, a avut nevoie de psiholog

Sindicaliştii l-au chemat, ieri, la Bucureşti pe agentul de poliție şi au prezentat cazul la televiziunea proprie. Manole şi-a spus povestea pentru a fi auzită de toţi membrii sindicatului din care face parte, iar liderii ProLex au promis că-l vor susţine. „Urmează să mergem la IGP și la Ministerul de Interne pentru a face demersuri ca să-l susținem pe polițist”, ne-a declarat, ieri, Vasile Lincu, liderul sindicatului ProLex.

După ce „Evenimentul zilei” a dezvăluit teroa rea în care trăiește familia polițistului, au fost declanșate verificări, susțin surse oficiale din IGPR, cu toate că acest caz, ca şi cel al soţiei sunt în atenţia procurorilor de la Parchetul Medgidia. În plus, oficiali din IPJ Constanţa ne-au precizat că este cunoscută situaţia agentului Manole.

Un „ar fi trebuit” vinovat

„Încă din ziua în care s-a aflat despre incidentul din local și faptul că soția a fost bătută, s-au dispus măsuri de precauție. Casa lui a fost inclusă în itinerariul de patrulare. Periodic, agenții de proximitate ar fi trebuit să treacă pe la locuința agentului Manole și să vadă dacă totul este bine și chiar să verifice traseul familiei”, au explicat sursele citate.

Atacul asupra familiei polițistului

„Soția se întorcea în acea noapte acasă, cu mașina mea. În curte, când a coborât din mașină, a fost atacată de trei indivizi care i-au dat cu o bâtă în cap. În acest timp, eu eram sechestrat. Eram într-un bar din Băneasa, unde 15 persoane au încercat să mă bată. Mi-au pus cuțitul la gât. Am încercat să evit și am sunat la 112. Era ora 01.30. După aceea, alte 15 persoane au intrat în bar și au încercat să mă provoace la bătaie. M-am apărat. Ziceau: <>. A apărut, nu după mult timp, și soția mea care era plină de sânge. După 40 de minute, au venit colegii mei polițiști care au spus că eu sunt recalcitrant. Dar nu e adevărat! Există martori, există înregistrări”, a povestit, pentru „Evenimentul zilei”, polițistul Marian Manole. Acesta era în timpul liber când a fost atacat, de aceea nu avea arma la el, care i-ar fi putut fi pavăză.

„Război” mai vechi, cu un infractor

Poliţistul Marian Manole este agent şef principal la Serviciul de Ordine Publică din Medgidia. Este poliţist din anul 2000. „Visul meu a fost să mă fac polițist. Dar acum îmi dau seama că nu merită. Probabil că după ce voi termina cu problemele pe care le am, pentru că nu vreau să mă las înfrânt, îmi voi depune demisia”, mai spune el.

Manole ne explică faptul că mulți dintre infractori îi reclamă pe polițiști și de multe ori, nimeni nu îi apără pe aceștia din urmă.

Este şi cazul unui prieten, care a a avut mari probleme, a fost chiar închis, apoi a dat Ministerul de Interne în judecată și a câștigat procesul. „Prietenul meu care a fost poliţist mi-a spus de 20 de ori să renunţ. Că nu merită lupta. El a câștigat procesul cu MAI după ce a fost închis, i s-au dat despăgubiri și cei de la Minister l-au rugat să se întoarcă, dar a refuzat să mai fie polițist. Acum este un prosper om de afaceri”, ne mai povesteşte Manole.

Lăsat de izbeliște

A avut şi el în trecut o problemă de acest fel. A fost reclamat, de un suspect de furt, pe motiv că l-ar fi sechestrat în Secţia de Poliţie 40 de minute. Polițistul spune că de fapt în acest timp a stat de vorbă cu suspectul şi a făcut unele verificări.

„Am stat de vorbă, individul a tot ieșit și a intrat pentru că fuma, dar m-am trezit că l-a sfătuit un avocat să mă reclame că l-aş fi sechestrat în secţia de poliţie de la Băneasa, unde eram înainte. După această plângere, am fost mutat disciplinar. Nici atunci nu mi-a luat nimeni apărarea”, ne-a mai explicat poliţistul.