Mircea Geoană, îngrijorat de „România zdrenţuită”

Mircea Geoană, îngrijorat de „România zdrenţuită”

Refacerea reputaţiei „mult prea zdrenţuite” a României - acesta este obiectivul trasat de Mircea Geoană europarlamentarilor PSD, la o întâlnire care a prefaţat plecarea acestora la Bruxelles.

„Din păcate, reputaţia noastră este astăzi mult prea zdrenţuită. Influenţa noastră este mult prea mică. Suntem o ţară care nu şi-a propus, decât în foarte mică proporţie, să-şi fructifice potenţialul de influenţă şi potenţialul de reputaţie şi respect de care ar trebui să se bucure”, le-a spus Geoană europarlamentarilor PSD. El le-a cerut „să acţioneze pentru cuplarea ţării noastre la marile proiecte europene” deoarece „România are dificultăţi cu infrastructura”.

Concret, eurodeputaţii PSD „trebuie să lucreze cu toţii ca, până la finalul anului, să eliminăm mecanismul de cooperare şi verificare, care este o situaţie umilitoare pentru România, care creează un deficit de credibilitate şi influenţă”. Un alt sfat pe care Geoană l-a dat europarlamentarilor PSD a fost să acorde „o atenţie deosebită relaţiei cu Republica Moldova”. „Va trebui să găsim o soluţie, să nu abandonăm traseul european al Republicii Moldova, precum şi să avem o relaţie constructivă cu Ucraina”, a spus preşedintele PSD.

La final, Geoană i-a sfătuit pe europarlamentari să lucreze bine cu ceilalţi reprezentanţi ai României în Parlamentul European pentru interesul naţional şi să fie generoşi cu cei care provin din formaţiuni mici.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Suntem adversari acasă, dar, când este vorba de interes românesc, vreau să înţelegeţi că nu există clivaj ideologic şi că avem un interes naţional pe care trebuie să-l apărăm”, a încheiat liderul PSD.