Băsescu atacă propaganda Chişinăului

Băsescu atacă propaganda Chişinăului

România recunoaşte Republica Moldova, susţine integritatea teritorială a acesteia şi aderarea ei la Uniunea Europeană, în pofida unei "propagande care nu vorbeşte foarte frumos despre intenţiile" Bucureştiului. Acesta a fost mesajul preşedinteului Traian Băsescu către copiii din Transnistria, aflaţi într-o tabără la Sulina.

"Pentru că există o anume propagandă ce nu vorbeşte foarte frumos despre intenţiile României, vreau să ştiţi de la mine, de la şeful statului român, că România recunoaşte Republica Moldova şi susţine integritatea teritorială a Republicii Molodova", a declarat Băsescu, citat de Mediafax.

Preşedintele a mai spus că, în viziunea Bucureştiului, mai devreme sau mai târziu, Republica Moldova va fi stat membru al Uniunii Europene, iar, până atunci, este important ca procesele de democratizare să se consolideze. Preşedintele acuză prigonirea românilor

Şeful statului le-a mai transmis copiilor din Transnistria că Bucureştiul cunoaşte  "prigoana mai mult sau mai puţin violentă" la care sunt supuşi românii din zonă, în dorinţa lor de a-şi păstra limba şi cultura. În context, preşedintele a criticat comportamentul celor din zonă, comportament ce nu are nimic în comun cu valorile europene în materie de minorităţi.

Ne puteți urmări și pe Google News

Statul român este "bucuros" să acorde cât mai multe burse tinerilor români din Ucraian şi Republica Moldova, a mai spus Băsescu, precizând că 70 de tineri din Transnistria vor începe deja studiile în România.Preşedintele participă la lansarea Programului "ARC - 2009" - program de tabere destinat copiilor şi tinerilor etnici români de pretutindeni.

CITIŢI ŞI: Voronin acuză şi promite dovezi