De câte ori folosești un solar orizontal, bronzul nu este tot ce capeți! Specialiștii citați de metro.co.uk susțin că aceste locuri sunt pline de viruși, bacterii și materii fecale care te pot îmbolnăvi.
Transpirația ajută germenii să se răspândească mai ușor, iar dacă ai o simplă tăietură, te poți infecta. Chiar dacă ultravioletele ucid bacteriile, nivelul la care se află când te bronzezi nu este destul de puternic.
Herpesul genital este una dintre cele mai comune boli care se iau de la solar, dar infecțiile bacteriene și negii genital pot apărea, de asemenea, în urma unei ședințe. O persoană care are o astfel de boală o poate da cu ușurință mai departe, de câte ori folosește solarul orizontal. Stafilococul este o bacterie care provoacă infecții ale pielii, iar când o persoană bolnavă folosește solarul, o transmite mai departe. De obicei, ajunge în organism prin tăieturi și leziuni minore. Cel mai simplu mod prin care poți evita aceste boli este să folosești produse autobronzate sau să stai la soare dimineața până în 10:00 și seara, după 18:00.