INCREDIBIL. Descoperirea de ULTIM moment legată de ISIS

INCREDIBIL. Descoperirea de ULTIM moment legată de ISIS

Un tunel lung de 400 de metri, săpat de membrii grupării teroriste Statul Islamic în apropiere de graniţa dintre Turcia și Siria, a fost descoperit de luptătorii kurzi după ce-au capturat orașul Tal Abyad săptămâna trecută, a declarat Redur Khali, purtător de cuvânt al miliţiilor kurde, citat de Associated Press.

Unitatea de Protecţie a Poporului Kurd (YPG) a descoperit un tunel pe jumătate terminat, momentan nefiind clar dacă trebuia să ajungă în Turcia, deoarece la un moment se desparte în două direcţii.

Un tunel care face legătura între Turcia şi teritoriul controlat de gruparea teroristă Stat Islamic ar putea explica felul în care extremişti musulmani din toată lumea au reuşit să treacă frontiera turcă pentru a se alătura organizaţiei radicale, care ocupă părţi importante din teritoriul Siriei şi Irakului.

YPG a înlăturat gruparea Stat Islamic din Tal Abyad săptămâna trecută, întrerupând o rută de aprovizionare vitală către capitala autoproclamată a organizaţiei, Raqqa.

Ne puteți urmări și pe Google News

Avansul kurzilor a determinat mii de sirieni să se refugieze din calea luptelor şi să fugă în Turcia, dar sute dintre ei au început să revină în Siria după ce Turcia a redeschis un punct de trecere a frontierei luni.

Autorităţile locale din provincia Sanliurfa au confirmat luni că punctul de trecere a frontierei a fost redeschis şi sirienii încep să se întoarcă în ţara lor.