Sindicaliştii din administraţie PROTESTEAZĂ, miercuri, în Piaţa Victoriei

Sindicaliştii din administraţie PROTESTEAZĂ, miercuri, în Piaţa Victoriei

Membrii Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţie (FNSA) protestează, miercuri, în Piaţa Victoriei şi solicită creşteri salariale în administraţia publică locală din România şi reglementarea acordării, începând cu anul 2015, a tichetelor de masă.

"Vom organiza, pe data de 27 mai a.c., următoarea acţiune de protest stabilită de sindicatele membre, după greva de avertisment din data de 20 februarie şi greva generală de o zi din data de 30 aprilie din Bucureşti. Revendicările noastre minimale şi decente se referă la reglementarea şi liberalizarea acordării începând cu anul 2015 a tichetelor de masă sau a normei de hrană pentru toţi salariaţii din administraţia publică locală, în limita bugetelor locale aprobate prin hotărâri de consiliu, în măsura în care aceste instituţii realizează şi sunt finanţate parţial şi din venituri proprii. De asemenea, dorim creşteri salariale şi pentru salariaţii din administraţia publică locală din România sau aplicarea, începând cu anul 2015, a Legii nr. 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice", a declarat, marţi, preşedintele FNSA, Valer Suciu, într-o conferinţă de presă.

Potrivit acestuia, FNSA va declanşa grevă generală pe termen nelimitat în administraţia publică locală din România, în cazul în care Guvernul nu va rezolva revendicările sindicaliştilor.

"În cazul în care şi după această acţiune Guvernul României adoptă aceeaşi atitudine sfidătoare faţă de problemele salariaţilor pe care îi reprezentăm, FNSA va demara procedura pentru organizarea următoarei acţiuni de protest, şi anume greva generală pe termen nelimitat în administraţia publică locală din România. La această acţiune vor participa şi alte federaţii din sectorul nostru de activitate, FNSA având, în acest sens, încheiat un protocol cu aceste organizaţii sindicale", a mai spus Valer Suciu.