Ceauşescu, pagubă pentru OTV

Ceauşescu, pagubă pentru OTV

Consiliul Naţional al Audiovizualului a amendat, astăzi, OTV cu 25.000 lei pentru emisiunile "Dan Diaconescu Direct" din 4, 6 şi 7 mai, unde au fost difuzate, la o oră accesibilă minorilor, căutarea Elodiei, imagini cu cadavrele soţilor Ceauşescu, dar şi informaţii neverificate oficial despre producerea unui cutremur în România.

4 mai. Invitaţii emisiunii au fost Stelian Ogică, Pompiliu Bota - avocat, o persoană specializată în radiestezie, denumit Marc, şi dansatoarea Panela.

Potrivit CNA, tema emisiunii a fost reprezentată de acţiunile de căutare a "cadavrului Elodiei", coordonate de indiciile pe care le-a furnizat Marc cu ajutorul unui pendul. În baza informaţiilor furnizate de el, avocata dispărută a fost căutată în comuna Albota, judeţul Argeş. Echipa de filmare OTV, împreună cu Stelian Ogică şi Marc, s-a deplasat la locul respectiv, în prezenţa primarului şi a Poliţiei, pentru a căuta cadavrul Elodiei, pe care însă aceştia nu l-au găsit, potrivit CNA.

6 mai. OTV a difuzat filmul execuţiei lui Nicolae şi a Elenei Ceauşescu, din 25 decembrie. La ora 20:31 a apărut pe ecran "Urmează să vă vorbească după 20 de ani, pentru prima oară în direct, Nicolae şi Elena Ceauşescu", urmat, la ora 21:58, de textul "Primul interviu în direct cu Nicolae şi Elena Ceauşescu după 20 de ani de la dispariţia lor".

Ne puteți urmări și pe Google News

În emisiunea au fost prezente Ildiko şi Marinela, două clarvăzătoare, care au încercat să stabilească o legătură cu Nicolae şi Elena Ceauşescu.

"Sunt probleme pe informare corectă, practici oculte, protecţia minorilor", a spus Răsvan Popescu, preşedintele CNA, citat de Mediafax. "Emisiunile sunt groteşti", a precizat el.

7 mai. Dan Diaconescu a abordat tema unui posibil cutremur la noi în ţară. Pe ecran a apărut "A sosit data fatidică de 7 mai! Afară e lună plină! Urmează marele cutremur?". Dan Diaconescu a difuzat informaţii de pe site-ul unui institut privat de meteorologie.

"Este un institut privat, el nu este o autoritate publică în materie. Aveau obligaţia să ia şi punctul de vedere al autorităţii de resort", a spus Răsvan Popescu.

CITIŢI ŞI:

Delir mistic la OTV: interviu cu Ceauşescu