La numai câteva zile după ce un antreprenor român din Spania a oprit protestul de greva foamei în care a stat 18 zile, alţi trei români au ales aceeaşi metodă pentru a recupera 100.000 euro.
Din luna noiembrie, trei români aşteaptă să primească remuneraţia pentru serviciile prestate în construcţii. În opinia acestora, din cauza restanţelor nu pot plăti angajaţii şi, la rândul lor, nu îşi pot întreţine familiile.
Unul dintre protestatari, Corneliu Negulescu, a precizat, că a primit şi ameninţări de la proprii angajaţi, o parte dintre ei cu credite ipotecare, aflaţi acum în situaţia de a fi evacuaţi de instituţiile bancare.
Cei trei români sunt în greva foamei de şase zile, situaţia lor fiind monitorizată de medici. Cadrele medicale spaniole avertizează însă ca starea lor se va deteriora dacă nu se alimentează.
Cazuri similare
Pe data de opt ianuarie, Cătălin Damian, antreprenorul unei companii din Madrid, alături de 13 angajaţi români au început un protest prin care intenţionau să recupereze 700.000 euro de la o companie spaniolă. La sfârşitul lunii ianuarie, după ce a stat 18 zile în greva foamei, acesta a reuşit să recupereze aproape întreaga sumă.
Aceste evenimente se înscriu în seria protestelor iniţiate de mulţi români din Spania victime în cazuri de înşelăciune din cauza neplăţii restanţelor de companiile cu care au contract. La nivel naţional au fost organizate manifestări ale antreprenorilor care solicită ca perioadele maxime în care plăţile se pot efectua să fie mai mici de trei luni.
Situaţia economică actuală a făcut ca multe companii să intre în faliment înainte de a-şi plăti creanţele faţă de terţi, ceea ce a atras un efect de domino la nivelul economiei spaniole. Primii afectaţi au fost micii antreprenori, între timp situaţia lărgindu-se şi la nivelul jucătorilor mai mari.
CITIŢI ŞI: Românul din Spania aflat în greva foamei a recuperat banii Români în Spania fac greva foamei pentru 700.000 euro