La dispoziţia oricui, GRATUIT: 130.000 de pagini despre OZN-uri se află acum PE NET. Forţele Aeriene SUA le-a postat

La dispoziţia oricui, GRATUIT: 130.000 de pagini despre OZN-uri se află acum PE NET. Forţele Aeriene SUA le-a postat

Aproape 130.000 de pagini declasificate din arhiva Forţelor Aeriene ale SUA despre investigaţiile cu privire la Obiectele Zburatoare Neidentificate (OZN) sunt acum disponibile online.

Aceste documente declasificate puteau fi găsite până acum doar pe microfilm, în Arhiva Naţională din Washington DC,. Multe dintre ele au fost postate pe mai multe website-uri dedicate subiectului, scrie CNN.

În cărţile de istorie

John Greenewald, pasionat de OZN-uri, a adus întreaga arhiva într-un singur loc, pe Internet, şi a pus-o la dispoziţia oricui, gratuit. Baza sa de date, numită Project Blue Book Collection, este prima care adună la un loc toate documentele declasificate din proiectul Blue Book, ce a avut sediul la baza aeriană Wright-Patterson din Ohio în perioada 1947 - 1969.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Colecţia” constă din dosarele Project Blue Book, Project Sign si Project Grudge, numele anchetelor oficiale cu privire la OZN efectuate de armata SUA.

Greenewald a spus: "Sunt pasionat de istorie. Cred că aceste chestii ar trebui să fie accesibile. Secretele nu sunt lucruri rele. Cred că ar trebui să ştim despre asta şi ar trebui să se afle în cărţile de istorie".

Colecţia sa contine 10.000 de PDF-uri, fiecare reprezentând un caz diferit. Fişierele includ detalii cu privire la unele din cele mai cunoscute incidente. Pentru Greenewald, aceste documente "sunt doar vârful aisbergului": "Cred că se petrece ceva important. Cât de important, cred că nu va şti nimeni o bună bucată de timp de-acum incolo pentru că Guvernul continuă să facă regulile", mai spune acesta.