Kawasaki se retrage din CM de motociclism viteză

Kawasaki se retrage din CM de motociclism viteză

Grupul Kawasaki Heavy Industries (KHI) a confirmat astăzi informaţiile apărute la sfârşitul lunii trecute, potrivit cărora, de anul acesta nu va mai participa la Campionatul Mondial de motociclism viteză (MotoGP), anunţă AFP.

Reprezentanţii constructorului japonez au afirmat că au luat această decizie pentru a reduce cheltuielile şi pentru a depăşi criza economică.

"Efectul crizei financiare din economia mondială este mare şi credem că va fi necesară o perioadă înainte de revenire. Am considerat necesară revizuirea distribuirii resurselor noastre financiare şi am decis să renunţăm la participarea în Moto GP începând din 2009", se arată într-un comunicat al KHI.

Potrivit unui responsabil al grupului, Kawasaki cheltuia în Moto GP aproximativ 32 de milioane de euro în fiecare an.

Ne puteți urmări și pe Google News

Decizia grupului Kawasaki nu este una singulară. Mai mulţi constructori de automobile şi-au anunţat, în ultima vreme, retragerea din diferite competiţii. Prima echipă de care a căzut victimă crizei economice a fost Honda. La începutul lunii trecute, reprezentanţii Honda au anunţat retragerea din Formula 1.

De asemenea, constructorii japonezi Suzuki Motor Corporation şi Fuji Heavy Industries (firma care produce Subaru) au precizat că se vor retrage din Campionatul Mondial de Raliuri, din cauza crizei financiare mondiale.