ACCIDENT ELICOPTER SMURD. Ponta: La 16:30 erau acolo echipele ISU

ACCIDENT ELICOPTER SMURD. Ponta: La 16:30 erau acolo echipele ISU

Premierul Victor Ponta a afirmat, luni seară, că intervenţia echipelor ISU în cazul elicopterului prăbuşit la Siutghiol a fost rapidă, respectiv la ora 16:30, în condiţiile în care accidentul s-a produs la ora 16:12.

Şeful Executivului a primit informaţiile de la secretarul de stat Raed Arafat, conform Agerpres.

"Am discutat cu domnul Arafat, în care am încredere totală - că este totuşi un om care ştie ce înseamnă intervenţia în situaţii de urgenţă -, şi a spus că accidentul a avut loc la ora 16 şi 12 sau şi 13 minute, şi că la ora 16,30 deja erau acolo echipele de la ISU. Eu vă spun doar ceea ce mi-a transmis domnul Arafat. Sunt convins că domnia sa, care este în domeniu mult mai competent decât mine, va da toate detaliile", a precizat Victor Ponta, la finalul şedinţei Parlamentului.

Prim-ministrul a adăugat că, din păcate, ziua de astăzi este marcată de o tragedie a unor oameni, care, ca mulţi colegi ai lor, îşi pun viaţa în pericol.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Sunt convins, şi vicepremierul Oprea, şi secretarul de stat Arafat, şi toţi cei de acolo ne vor ajuta să vedem ce s-a întâmplat exact şi să arătăm solidaritate şi sprijin nu doar pentru victime şi familiile lor, dar şi pentru cei foarte mulţi pe care am avut ocazia să-i întâlnesc şi pe care nu-i cunoaştem decât atunci când reuşesc un lucru extraordinar, sau când au un accident de acest gen şi vreau să le mulţumim tuturor, să-i apreciem tot timpul pentru ceea ce fac", a subliniat Victor Ponta.

Un elicopter SMURD cu patru persoane la bord s-a prăbuşit, luni după-amiază, în Lacul Siutghiol din judeţul Constanţa. Un membru al echipajului a fost resuscitat şi dus la spital, dar a murit după câteva ore. Trupul copilotul elicopterului prăbuşit a fost adus la mal, luni noapte, după mai bine de cinci ore de căutări, și declarat decendat. Ultimul membru al echipajului a fost găsit şi adus la mal, marţi dimineaţă, în jurul orei 5.00. Cea de-a patra victimă a accidentului de elicopter de pe Lacul Siutghiol, asistenta medicală Gabriela Harton, în vârstă de 38 de ani, a fost declarată decedată la faţa locului.

Găsiţi AICI întreaga desfăşurare a evenimentelor în cazul accidentului aviatic de la Siutghiol.