Rusia își înarmează cosmonauții. Motivul este înfricoșător

Rusia își înarmează cosmonauții. Motivul este înfricoșător

Directorul general al Agenţiei spaţiale ruse (Roscosmos), Dmitri Rogozin a anunţat, miercuri, că Rusia îşi va înarma cosmonauţii cu pistoale speciale care le vor permite să se apere de animalele sălbatice în cazul în care vor ateriza în regiuni izolate şi puţin populate.

„Această armă a intrat deja în procedura de testare. Cred că peste un an şi jumătate, este foarte, foarte probabil ca aceasta să facă parte din kitul de prim-ajutor al cosmonauţilor”, a declarat Dmitri Rogozin

Potrivit lui Dmitri Rogozin, este vorba despre o versiune modernă a unui pistol cu trei ţevi dezvoltat în epoca sovietică.

Arma va fi introdusă în kitul de prim-ajutor al cosmonauţilor odată ce misiunile spaţiale cu echipaj uman vor fi lansate de pe noul cosmodrom rus, construit într-o regiune izolată din Extremul Orient.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Aterizările ar putea avea loc în această zonă puţin populată, împădurită, de pădure-stepă, iar cosmonauţii spun că ar fi bine să aibă ceva de acest fel în kiturile lor", a explicat Dmitri Rogozin.

Dotarea cu armament a cosmonauţilor, vine la propunerea cosmonautul rus Oleg Kononenkov.

„Este posibil ca (locul de aterizare) să fie o zonă sălbatică şi ca noi să avem nevoie de un cuţit special pentru a construi un adăpost şi de o armă în cazul animalelor sălbatice", a afirmat Kononenkov, potrivit Agerpres.