Cea mai scăzută temperatură din ţară: MINUS 8 grade la Miercurea Ciuc

Cea mai scăzută temperatură din ţară: MINUS 8 grade la Miercurea Ciuc

Cea mai scăzută temperatură din ţară s-a înregistrat luni dimineaţă, la Mircurea Ciuc, unde termometrele au arătat minus 8 grade Celsius. Temperatura a coborât la limita îngheţului la miezul nopţii şi apoi a scăzut continuu până la ora 7.30, când la Staţia Meteo Miercurea Ciuc a fost măsurată valoarea termică de minus 8 grade Celsius, au anunţat meteorologii.

temperatura înregistrată luni dimineaţă la Miercurea Ciuc a fost cea mai scăzută din ţară, a anunţat meteorologul Petho Devai Ildiko de la Centrul Meteo Regional Târgu Mures, scrie Mediafax.

În tot judeţul harghita, vremea a fost deosebit de rece în cursul nopţii şi dimineţii, minimele înregistrate fiind de minus 7,5 grade Celsius la Topliţa, minus 7 grade la Joseni şi minus 4 grade Celsius la Bucin. În toate localităţile din judeţ solul a fost acoperit cu un stat gros de brumă.

PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea în următoarele două săptămânii

Ne puteți urmări și pe Google News

Minima absolută a lunii octombrie în Harghita a fost înregistrată în anul 1988, când termometrele au arătat minus 13,5 grade Celsius, în timp ce maxima absolută a lunii a fost consemnată în 1955, tot la Miercurea Ciuc şi a fost de 30,6 grade Celsius.