EPIDEMIA DE EBOLA. Experţii avertizează: Virusul ar putea ajunge în Franţa şi Marea Britanie până la sfârşitul lunii

EPIDEMIA DE EBOLA. Experţii avertizează: Virusul ar putea ajunge în Franţa şi Marea Britanie până la sfârşitul lunii

Experţii care au analizat harta răspândirii virusului Ebola şi a transportului aerian au transmis că şansele ca virusul să ajungă în Marea Britanie şi Franţa la sfârşitul lunii octombrie depăşesc 50%.

Potrivit acestora, probabilitatea apariţiei bolii în Marea Britanie până la 24 octombrie este de 50%, în timp ce în cazul Franţei, şansele sunt de 75%, transmite Mediafax. De asemenea, potrivit unui studiu, există şanse de 40% ca Ebola să ajungă în Belgia. Acelaşi studiu arată că probabilitatea de propagare a virusului Ebola în Spania şi Elveţia a fost estimată la 14 la sută.

Cu toate acestea, Alex Vespignani, expert în antropologie biologică la Universitatea din Boston, a atras atenţia că nu există o listă exactă a ţărilor care sunt vizate de virusul febrei hemoragice, în acest moment discutându-se doar probabilitatea.

Ultimul bilanţ publicat vienri de OMS indică un număr de 3.439 de morţi în Africa de Vest din 7.478 de cazuri înregistrate în cinci ţări (Sierra Leone, Guineea, Liberia, Nigeria, Senegal).

Ne puteți urmări și pe Google News