CRIZA DIN UCRAINA. Separatiştii proruşi le dau un ultimatum grănicerilor din Lugansk: Veţi fi şterşi de pe faţa pământului

CRIZA DIN UCRAINA. Separatiştii proruşi le dau un ultimatum grănicerilor din Lugansk: Veţi fi şterşi de pe faţa pământului

Separatiştii proruşi au adresat ieri seară un ultimatum grănicerilor ucraineni baricadaţi în baza lor din Lugansk, ameninţându-i că vor fi "şterşi de pe faţa pământului" dacă nu se predau, relatează AFP, preluată de Agerpres.

"Dacă se predau înainte de ora 17 (14h00 GMT), le acceptăm capitularea. În caz contrar, vor fi şterşi de pe faţa pământului", a declarat Valeri Bolotv, conducătorul Republicii Populare Lugansk, autoproclamate de proruşi.

La o oră de la expirarea ultimatumului, în jurul sediului grănicerilor era linişte, iar combatanţii proruşi nu se vedeau, potrivit sursei citate.

Militarii sunt asediaţi de luni dimineaţa de insurgenţi şi până în prezent au rezistat atacurilor care s-au soldat cu mai mulţi morţi printre asaltatori şi şapte răniţi printre grăniceri.

Ne puteți urmări și pe Google News

Turcinov vrea instituirea legii marţiale

Preşedintele interimar ucrainean, Oleksandr Turcinov, a ordonat secretarului Consiliului pentru Securitate Naţională şi Apărare (SNBO), Andrei Parubii, să examineze în regim de urgenţă propunerea de a institui legea marţială în regiunile Doneţk şi Lugansk (est), relatează agenţia Interfax Ucraina, potrivit Mediafax.

Instituirea legii marţiale, "ar împiedica şi ar opri evoluţia conflictului armat pe teritoriul Ucrainei. În acest mod vom putea evita moartea în masă a populaţiei paşnice şi a militarilor, precum şi a reprezentanţilor forţelor de ordine. Astfel vom asigura stabilizarea situaţiei şi revenirea la o activitate normală în aceste regiuni", subliniază Turcinov.