MILIOANE de chinezi, percheziţionaţi zilnic la metrou | VIDEO

MILIOANE de chinezi, percheziţionaţi zilnic la metrou | VIDEO

Atacurile teroriste comise în ultima perioadă în China au determinat autoritățile să ia mîsuri suplimentare de securitate. Aceste măsuri implică percheziționarea zilnică a celor aproape zece milioane de chinezi care circulă cu metroul în Beijing.

Aproape 10 milioane de persoane circulă în fiecare zi cu metroul din Beijing, iar aceste controale aglomerează și mai mult peroanele. Cu toate acestea, autorităţile nu vor să renunţe însă la măsurile suplimentare de siguranţă.

Oamenii sunt obligaţi să stea la cozi de sute de metri ca să treacă prin filtre de securitate. Ei sunt scanaţi de aparate cu raze X, după care li se face un control corporal.

În același timp, în toată China au loc joi ample exerciţii ale armatei ca răspuns la atacurile recente din mai multe regiuni ale ţării, în care au murit zeci de chinezi.

Ne puteți urmări și pe Google News

Un alt scop al exercițiilor militare este împlinirea a 25 de ani de la revolta din Piaţa Tiananmen, iar autorităţile se tem de proteste la adresa conducerii de la Beijing.

Numărul total al victimelor Masacrului din Piața Tienanmen (4 iunie 19890) este necunoscut. Oficial, au fost ucişi câteva sute de persoane, însă bilanțul victimelor diferă în funcție de sursă. Unii militari chinezi declară că numărul victimelor depăşeşte cifra de 3.700. Oficialii NATO consideră că au fost ucişi 7.000 de oameni, iar sursele sovietice susșin că numărul morților a ajuns la 10.000.