HOȚII DIN MAREA NEAGRĂ. Sute de kilograme de calcan, furate de un PESCADOR TURCESC din apele teritoriale românești

HOȚII DIN MAREA NEAGRĂ. Sute de kilograme de calcan, furate de un PESCADOR TURCESC din apele teritoriale românești

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au interceptat, pe Marea Neagră, la aproximativ 61,5 mile marine travers de localitatea Sfântu Gheorghe, un pescador sub pavilion Turcia, la bordul căruia au descoperit sute de kilograme de peşte din specia calcan fără documente legale.

Nava braconierilor turci a fost descoperită, azi noapte, în jurul orei 00.45. Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă Sulina au fost alertați de  lucrătorii din cadrul Sistemului Complex de Observare, Supraveghere şi Control al Traficului de la Marea Neagră (SCOMAR), despre prezența navei suspecte care desfăşura activităţi de pescuit pe Marea Neagră.

O ambarcaţiune a Gărzii de Coastă a interceptat, în jurul orei 05.30, la aproximativ 100 km travers de localitatea Sfântu Gheorghe, pescadorul sub pavilion Turcia, cu nouă marinari turci la bord.

În urma controlului, poliţiştii de frontieră au descoperit la bord sute de kilograme de peşte din specia calcan, pentru care membrii echipajului nu au putut prezenta documente justificative.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pescadorul este escortat de ambarcaţiunea Gărzii de Coastă spre portul Sulina pentru continuarea cercetărilor şi luarea măsurilor legale ce se impun.

Plase cu pește abandonate în larg

Sâmbătă, în jurul orei 21.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanţa au desfăşurat un plan comun de acţiune pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, împreună cu reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură şi Grupării de Jandarmi Mobilă Tomis Constanţa, descoperind plase de pescuit din relon, în lungime totală de 600 metri, abandonate în Marea Neagră.

Plasele, care conţineau şi o captură de peşte din specia calcan, în greutate de 76 kilograme, au fost ridicate în vederea confiscării.

Cercetările în acest caz sunt continuate alături de reprezentanţii A.N.P.A.