Prof.univ. dr. Irinel Popescu: "Nu există un pericol pentru persoanele care consumă alimente modificate genetic"
- Laura Negoi ţă
- 13 mai 2014, 10:23
Declarația a fost făcută ieri de președintele Academiei de Științe Medicale la cea de-a IX-a ediție a simpozionului "Academician Nicolae Cajal".
"Toate rapoartele actuale arată că nu există un pericol pentru organismul uman să consume asemenea plante şi că, lăsând la o parte că reprezintă poate singura soluţie de a alimenta o planetă cu şase miliarde de cetăţeni, toate temerile de până acum au fost risipite de studiile efectuate între timp", a afirmat Irinel Popescu, citata de Agerpres.
Referindu-se la bolile care se transmit de la animal la om, Popescu a spus că sunt necesare ghiduri mai precise, mai consistente în acest domeniu.
"În ce priveşte animalele, există aceste zoonoze - boli cu transmitere de la animal la om - care au creat în ultimii 10 ani destule epidemii cu un număr mare de morţi şi care au fost foarte greu de controlat. Este nevoie de ghiduri precise, mai consistente şi de implicare mai mare atunci când vedem împreună sănătatea omului şi a animalelor", a susţinut Irinel Popescu.
Fundaţia "Academician Nicolae Cajal" şi Academia de Ştiinţe Medicale din România organizează în perioada 12-14 mai cea de-a IX-a ediţie a Simpozionului "Academician Nicolae Cajal".
Sesiunile deja tradiţionale organizate în cadrul Simpozionului "Academician Nicolae Cajal" sunt: Sesiunea de onco-genomică organizată cu Institutul Clinic Fundeni şi Fundaţia "Dan Setlacec", care va reuni cercetători din România şi din străinătate, iar sub egida Academiei Române de Ştiinţe Medicale, în cadrul acestei sesiuni, vor fi prezentate ultimele descoperiri în materie de studiu al genomului în cancerele digestive.
Sesiunea de Virusologie, organizată împreună cu Institutul de Virusologie "St. S. Nicolau", va dezbate teme şi actualităţi în terapiile antivirale, antitumorale şi celulare, HIV, HPV şi infecţii hepatice.