MESAJE la moartea lui Gabriel García Márquez. Personalităţile din întreaga lume şi-au exprimat regretul

MESAJE la moartea lui Gabriel García Márquez. Personalităţile din întreaga lume şi-au exprimat regretul

După aflarea veştii că scriitorul sud-american Gabriel García Márquez a murit preşedinţi, scriitori şi artişti din întreaga lume şi-au exprimat tristeţea şi admiraţia faţă de Gaba Marquez.

Scriitorul sud-american Gabriel Garcia Marquez a murit joi, la vârsta de 87 de ani, în reşedinţa sa din Ciudad de Mexico, în prezenţa soţiei şi a celor doi fii ai săi, relatează Mediafax.

Preşedintele Columbiei, Juan Manuel Santos, a scris pe Twitter, imediat după aflarea veştii: "Un veac de singurătate şi tristeţe în faţa morţii celui mai mare columbian din toate timpurile. Solidaritate şi condoleanţe lui Gaba şi familiei. Uriaşii nu mor niciodată."

Fostul preşedinte columbian Alvaro Uribe Velez: "Maestre, García Márquez, îţi rămân recunoscător pentru todeauna. Milioane de locuitori ai planetei s-au îndrăgostit de ţara noastră prin magia rândurilor tale literare".

Ne puteți urmări și pe Google News

Bill Clinton: "M-a întristat să aflu de moartea lui Gabriel García Márquez", a spus fostul preşedinte al Statelor Unite, care era prieten cu scriitorul columbian, potrivit latino.foxnews.com, citat de Mediafax. "De când am citit Un veac de singurătate, acum mai bine de 40 de ani, am fost de fiecare dată uluit de darurile sale unice de imaginaţie, claritate în gândire şi sinceritate emoţională. Am fost onorat să fiu prietenul lui şi să îi cunosc inima minunată şi mintea genială timp de mai mult de 20 de ani. Gândurile mele se îndreaptă către Mercedes şi familia sa şi către prietenii şi admiratorii săi din Columbia şi din întreaga lume", a spus Bill Clinton.

Preşedintele Ecuadorului, Rafael Correa, a spus: "Rămas-bun până la victorie, dragă Gabo".

Mario Vargas Llosa, şi el laureat al Premiului: "Un mare scriitor a murit. Munca sa a oferit promovare şi prestigiu literaturii. Romanele sale vor supravieţui şi vor continua să strângă cititori pretutindeni. Transmit condoleanţele mele familiei".

Sergio Ramirez Mercado: "Marquez a fost un vizionar. Avea capacitatea de a vedea poveşti pe care mulţi dintre noi le avem în faţă şi nici măcar nu le observăm. Era unic în acest fel", a spus Mercado.

Rockerul columbian Juanes, vedeta rock, a scris, pe Twitte: "Cel mai mare dintre ei s-a dus, dar lucrările sale literare nemuritoare rămân. Mulţumesc, Gabriel García Márquez.”

Shakira: "Viaţa ta, dragă Gabo, ne-o vom aminti drept unică şi irepetabilă... Este greu să ne luăm la revedere, pentru că ne-ai dat atât de multe. Vei rămâne mereu cu mine", a scris ea pe Twitter.