LIVE EVTV. Gabriel Berca: Asistăm la un atac furibund al premierului asupra procurorilor și asupra justiției

LIVE EVTV. Gabriel Berca: Asistăm la un atac furibund al premierului asupra procurorilor și asupra justiției

Ediția de astăzi a emisiunii „Evenimentul zilei” îi are ca invitați pe Gabriel Berca(PMP) și pe Valeriu Steriu (UNPR). În studio se va afla și Mircea Marian, senior editor EVZ.

Principala temă de discuție va fi anunțul Victoriei Nuland, potrivit căreia SUA se vor implica și mai activ în combaterea corupției din statele din Balcani și Europa de Est.

Puteți adresa întrebări direct pe evz.ro, în secțiunea comentarii a articolului care va prezenta discuțiile din emisiune, pe adresa de mail online@evz. ro și la telefonul 021.202.2000.

LIVE TEXT

Ne puteți urmări și pe Google News

Domnule Steriu, ce impresie v-a făcut intervenția președintelui de aseară?

Valeriu Steriu: Aș fi vrut să văd și ceva pozitiv vizavi de ce se întâmplă în România. Aș vrea să văd mai multe lucruri în echilibru, nu pot să cred că tot ce înseamnă politică, toți colegii mei, sunt răi și corupți. Sunt unele lucruri corecte pe care președintele le-a menționat, sunt și lucruri cu care nu pot fi de acord. Justiția este lăsată să-și facă treaba de la început până la sfârșit.

De ce doar în România premierul îi susține pe unii oameni politici cu probleme cu legea?

Valeriu Steriu: Justiția nu este presată, sunt declarații colegiale.

Gabriel Berca: Asistăm la un atac furibund al premierului asupra procurorilor și asupra justiției. Când ești premier, greutatea vorbelor tale este alt, nu poți să spui orice. Eu nu-mi doresc liniștea din 2004, sau de pe vremea domnului Iliescu, perioadă în care procurorii care instrumentau anumite dosare primeau telefone.

Mircea Marian: Au fost măsuri care au împiedicat cererile de urmărire penală - Chițoiu, Vosganian, Cozma, Ion Stan și alții.

Valeriu Steriu: Nu știu de ce trebuie să ne uităm înspre Parlament atunci când vine vorba de lucrurile acestea. Vreau să spun că în ”liniștea” aceea despre care vorbea domnul Berca România a intrat în UE, a avut creștere economică. Nu comentez decizia justiției în cazul domnului Năstase, dar pot spune că nu o agreez. Totuși, un om de valoarea lui nu ar trebui să stea acolo.

Gabriel Berca: Trebuie să înțelegem că nimeni nu este mai presus de lege.

Valeriu Steriu: cred că prefectul trebuie să fie numit poltic. Domnul Dragnea a avut o argumentare bună legată de experții care semnează actele.

Gabriel Berca: Ar trebuie să clarificăm o dată pentru totdeauna cine vine și se schimbă odată cu schimbarea guvernului. Este necesară o depolitizare. Din păcate, eu, în cele trei luni cât am fost secretar de stat n-am adus pe nimeni în minister. Am rezistat presiunilor.