Învăţăturile lui Iliescu către PSD: Fără fripturişti şi faliţi în partid. BONUS: Femeile au inventat agricultura

Învăţăturile lui Iliescu către PSD: Fără fripturişti şi faliţi în partid. BONUS: Femeile au inventat agricultura

Ion Iliescu a făcut astăzi teoria succesului politic pentru PSD: fără fripturişti şi frânari care pun tălpi celor capabili pentru a-şi menţine interesele şi gaşca de subordonaţi. După ce a vorbit de politică, preşedintele de onoare al social-democraţilor şi-a găsit timp să le explice colegilor de partid cum au inventat femeile agricultura ca "activitate umană" în timp ce bărbaţii alergau după animale.

Toate cu ocazia unei lansări de carte la care audienţa a fost asigurată de PSD Bucureşti.

Pentru început, Ion Iliescu a pledat, potrivit Agerpres, ca PSD să coaguleze o coaliţie, în care însă să nu se regăsească cei care au dezertat din tabăra social-democrată, înfiinţând UNPR.

"Trebuie să venim cu ceva din spate - o coaliţie pertinentă pentru înlocuirea actualului guvern care este o pacoste pentru ţară. O altă posibilitate ar fi să rămânem aşa până la alegerile din 2012, ceea ce este o pacoste pentru ţară. Am avut şi noi faliţii noştri care au dat bir cu fugiţii, să nu vină înapoi, de ei nu avem nevoie", a spus preşedintele de onoare al PSD.

Iliescu a adăugat că UNPR-iştii ar trebui să-şi facă "mea culpa", mai ales în faţa propriului electorat pe care l-au trădat. "Trebuie să fie capabili să-şi facă mea culpa în afara PSD, nu în partid, să nu mai căutăm fripturişti care vin numai după posturi în partid. Ei şi-au trădat propriul electorat, slujesc altă cauză, trebuie să-şi facă mea culpa faţă de propriul electorat pentru că au trădat", a mai spus el. Istoria agriculturii şi guvernarea Năstase Ion Iliescu a trecut apoi la globalizare şi efectul polarizării sociale, generat de economia capitalistă, făcând o incursiune în istoria agriculturii, pentru a încheia cu un elogiu al guvernării Năstase.

"Femeile au inventat agricultura ca activitate umană, bărbaţii alergau după animale", le-a spus Iliescu PSD-iştilor. El a explicat că, stând în peşteri şi ocupându-se de creşterea copiilor, femeile au descoperit că e mai uşor "să scurmi" în pământ decât să alergi după plante.

În final, însă Iliescu a revenit la politică, decretând că guvernările în coaliţie "au nenorocit administraţia ţării".

"Guvernarea Năstase a fost o guvernare aşezata. În perioada celor patru ani a asigurat şi creştere economică constantă şi reduceri ale inflaţiei şi echilibru macro-economic. (...)Toată istoria de după 1989 arată (...) că guvernările formate din mai multe partide, cum a fost şi Guvernarea CDR - cinci partide, cinci clintele politice - (...)au nenorocit administraţia ţării, au dat afară specialişti ca să-şi planteze clientela în posturile de decizie şi de comandă", a spus Iliescu.

Ne puteți urmări și pe Google News