Samuel Eto'o, cel mai bun fotbalist african al anului

Samuel Eto'o, cel mai bun fotbalist african al anului

Camerunezul Samuel Eto'o, atacantul lui Internazionale Milano, a fost numit cel mai bun fotbalist african al anului pentru a patra oară în carieră.

Eto'o a triumfat în topul Confederaţiei Africane de Fotbal în ciuda faptului că naţionala Camerunului a pierdut toate cele trei partide jucate la Cupa Mondială şi a dezamăgit la Cupa Africii pe Naţiuni.

Cu toate acestea, atacantul campioanei Europei a făcut furori în meciurile jucate pentru echipa sa de club, ajutându-i pe cei de la Inter să câştige o "triplă" istorică sezonul trecut - titlul în Serie A, Cupa Italiei şi Liga Campionilor -, dar şi să se impună în Campionatul Mondial al Cluburilor, în urmă cu câteva zile.

Eto'o este primul jucător care câştigă prestigioasa distincţie de patru ori, depăşindu-i pe Abedi Pele şi George Weah, care au câte trei trofee de acest fel.

"Este o adevărată plăcere să câştig din nou, să câştig trofeul în faţa atâtor jucători buni. Africa are o sumedenie de fotbalişti excelenţi care vin din urmă", a spus camerunezul în cadrul unei ceremonii organizate la Cairo. Milovan Rajevac, sârbul care a dus-o pe Ghana în sferturile de finală ale Cupei Mondiale, a fost desemnat cel mai bun antrenor din Africa.

Ne puteți urmări și pe Google News