Handbalistele tricolore, cea mai bună clasare la Europene

Handbalistele tricolore, cea mai bună clasare la Europene

Naţionala feminină de handbal a României a câştigat ieri cu scorul de 16-15 în faţa Danemarcei şi a încheiat turneul pe locul trei. Tricolorele s-au calificat direct la Mondialul din 2011.

Naţionala feminină de handbal a României a câştigat medaliile de bronz ale ediţiei din acest an a Campionatului European. Tricolorele s-au impus cu scorul de 16-15 în finala mică, disputată ieri, la Herning, cu Danemarca. Reprezentativa ţării noastre a reuşit astfel cea mai bună performanţă a sa la un turneu final continental, unde, până acum, obţinuse doar un loc 4, în 2000.

Succesul de ieri a calificat direct echipa noastră la Campionatul Mondial din 2011. Rămâne însă regretul că elevele lui Radu Voina au pierdut, sâmbătă, semifinala cu Suedia (scor 23-25) şi n-au obţinut mai mult la acest Euro, unde România era considerată cea mai experimentată naţională.

Talida Tolnai a fost "îngerul păzitor" al echipei României

Disputată în atmosfera încinsă produsă de fanii danezi prezenţi ieri în sala de la Herning, finala mică a Europenelor a fost una foarte echilibrată.

Cel mai mult s-au remarcat în acest meci portarii celor două echipe, Talida Tolnai, respectiv daneza Karin Mortensen, care au făcut ca partida să se încheie cu un scor mai rar întâlnit în handbalul de astăzi. La sfârşitul meciului, portăriţa echipei României a înregistrat un procentaj de 53 la sută în privinţa mingilor apărate.

În prima repriză, cele două echipe şi-au împărţit perioadele în care au condus pe tabela de marcaj. Tricolorele au intrat însă la cabine cu un avantaj de două goluri: 9-7. În partea a doua a meciului, România s-a menţinut la conducere pe tabela de marcaj şi a părut la un moment dat că s-a desprins decisiv, luând un avans de trei goluri în minutul 54. Nordicele au reuşit însă să se apropie ameninţător, la numai un gol.

Cu un minut înainte de expirarea timpului regulamentar de joc, România s-a aflat în ofensivă, numai că Geiger a ţintit bara. Danezele au plecat rapid pe atac, dar Talida Tolnai a respins excelent mingea aruncată de Skov, astfel că reprezentativa feminină a ţării noastre a reuşit pentru prima dată să câştige o finală mică.

53 la sută este procentajul mingilor apărate ieri, în meciul cu Danemarca, de Talida Tolnai, portăriţa echipei naţionale de handbal a României. Talida a fost desemnată omul meciului

Ne puteți urmări și pe Google News