Ofertă de Crăciun: cârnaţi şi tratamente în centre spa

Ofertă de Crăciun: cârnaţi şi tratamente în centre spa

Cine vrea să-şi tragă sufletul după un an de muncă şi să se pregătească pentru revelion, poate opta pentru un sejur într-o staţiune balneară, care include şi şedinţe de masaj sau băi termale.

Denumită odată Perla Moldovei, staţiunea Slănic Moldova şi-a cam pierdut farmecul de altădată. Proprietarii de terenuri au ridicat pensiuni, dar nu s-au interesat şi de asigurarea unor facilităţi care să îi atragă pe turişti, cum ar fi pârtii de schi sau servicii complete în centre spa, care să includă băi cu ape vindecătoare, masaje sau tratamente corporale. Pentru asemenea trataţii, este nevoie, de regulă, de ''comenzi speciale''.

Însă, pentru cei care vor să se odihnească de Crăciun sau de revelion, această mică localitate înconjurată de dealuri acoperite de păduri de brazi, traversată de un pârâu iute de munte şi cu izvoare cu ape care vindecă numeroase boli este destinaţia ideală. Cazarea într-un apartament cu două dormitoare dotate cu pat matrimonial, living şi o mini-bucătărie timp de trei nopţi costă 1.000 de lei.

Turiştii pot solicita şi asigurarea unui meniu tradiţional de Crăciun, contra cost. Tot mai puţine locuri libere pentru revelion

Pentru revelion, apartamentul a fost deja închiriat. Situaţia se repetă şi în cazul celor mai multe vile din staţiune, însă se mai găsesc locuri libere pentru Crăciun.

Proprietarii s-au adaptat crizei şi ajustează ofertele în funcţie de posibilităţile clienţilor. De exemplu, proprietarul unei vile situate ultracentral propune un tarif de 330 de lei/persoană pentru un sejur de două zile, în perioada 24-26 decembrie 2010, cu pensiune completă. Un sejur de trei zile costă 450 de lei/persoană. Tariful include mesele festive din ajun şi din ziua de Crăciun, cu preparate tradiţionale şi colinde. Doritorii pot beneficia de şedinţe de masaj contra cost (15-50 de lei, în funcţie de durată).

Vila se închiriază integral, pentru un grup de 12-16 persoane. Dacă nu îi deranjează înghesuiala, pot să încapă şi 21 de turişti.

La unul dintre hotelurile din staţiune, oferta de Crăciun include cazarea pe trei nopţi, micul dejun, care poate fi servit şi în cameră, masa tradiţională de Crăciun, accesul la saună şi jacuzzi. Pachetul costă 500 lei/persoană. Capacitatea hotelului este de 32 locuri în 15 camere. Cură în salină

În staţiunea Slănic Prahova turiştii pot beneficia de o cură în salină şi plimbări în aer liber. Proprietarii se laudă cu locuri special amenajate pentru grătar şi cam atât. Pentru perioada Crăciunului, tariful cerut de administratorul unei pensiuni cu o capacitate de cazare de 25 locuri în 9 camere este de 70 de lei/cameră dublă/noapte, 90 lei/camera triplă/noapte şi 150 lei/noapte pentru un apartament. Pentru a beneficia de pensiune completă, turiştii trebuie să mai scoată din buzunar câte 50 de lei/persoană/zi, sumă care include şi masa festivă de Crăciun.

Turism modern

Operatorii de turism din Valea Prahovei oferă programe mult mai bine adaptate la cerinţele turiştilor obişnuiţi cu servicii all inclusive. De exemplu, într-un centru spa din Cornu, tarifele pentru Crăciun pornesc de la 374 de lei, iar cele pentru revelion de la 416 lei/persoană, cu demipensiune. În preţ sunt incluse accesul la piscina interioară, aquagym, saună, sala de fitness, câte o şedinţă de cromoterapie şi aromaterapie, de masaj şi un tratament de estetică corporală.

La Sovata, pentru tarife începând de la159 de lei/persoană/noapte, turiştii se pot bălăci în voie în bazinele cu apă dulce şi sărată sau în jakuzzi la unul dintre hotelurile de patru stele din localitate.

Ne puteți urmări și pe Google News