Ion Oncescu, campion absolut în skandenbergul mondial

Ion Oncescu, campion absolut în skandenbergul mondial

Ion Oncescu (32 de ani) a devenit sâmbătă campion mondial la skandenberg, la competiţia care s-a desfăşurat în Mesquite (Nevada), SUA, în perioada 6-12 decembrie.

Al cincilea titlu din carieră Oncescu a participat la categoria 100 de kilograme şi i-a învins în finale pe Tomas Nelson, reprezentantul gazdelor, şi pe kazahul Alexander Fugarov. Oncescu a ajuns la cinci titluri mondiale în skandenberg.

El a devenit primul sportiv din istoria skandenbergului care a reuşit să devină dublu campion mondial timp de doi ani consecutiv, la categorii diferite de greutate, 90 de kilograme, în 2007, şi 100 de kilograme, în 2008. Oncescu este campion mondial la ambele mâini şi mulţi dintre adversarii săi au avut nevoie de intervenţia medicului, după confruntările cu românul.

300 de inşi nu au putut să-l dovedească

La începutul acestui an, într-un maraton de skandenberg, care a durat mai bine de cinci ore, Oncescu a reuşit să se impună în faţa a 300 de rivali, mulţi adunaţi de pe stradă. Dintre aceştia, 20 au fost sportivi profeşionişti, iar cinci erau campioni naţionali la skandenberg.

"Cred că o să-mi ia trei săptămâni să mă refac, mi-au jupuit pielea de pe braţ. A fost un adevărat challenge pentru mine, şi nu eram foarte sigur că o să reuşesc", spunea Oncescu, la finalul acelei provocări.

Ioan Puşcaşu a câştigat medalia de bronz

Ioan Puşcaşu, alt reprezentant al României la Mondialele de la Mesquite, la categoria plus 110 kilograme, a obţinut cel mai bun rezultat din carieră, câştigând medalia de bronz. La Campionatul Mondial de skandenberg au participat 1.300 de sportivi din 40 de ţări.

Ne puteți urmări și pe Google News