Parisul, paralizat de un strat de 10 centimetri de zăpadă

Parisul, paralizat de un strat de 10 centimetri de zăpadă

Ninsoarea abundentă care s-a aşternut azi-noapte în capitala Franţei a creat un adevărat haos în trafic. Şoferii blocaţi de nămeţi dau vina pe autorităţi că nu au ştiut cum să gestioneze situaţia, relateză AFP.

Stratul de omăt care a acoperit Parisul măsoară între 10 şi 15 centimetri. Sunt cele mai puternice ninsori din 1987, spun meteorologii. Cel mai grav a fost pe şoselele din apropiere de Vélizy, în sud-vestul Parisului. Aici, peste 7.000 de oameni blocaţi din cauza zăpezii au fost găzduiţi peste noapte în centre comerciale ori săli de sport. În apropiere de Versailles, alţi 250 de oameni au fost cazaţi într-o sală de gimnastică. Avioane la sol din cauza haosului de pe şosele Ministrul de interne Brice Hortefeux le-a cerut locuitorilor Parisului să-şi lase maşinile acasă şi a declarat că situaţia nu e chiar atât de gravă şi că nimeni nu a dormit în maşină. Nici pe aeroporturi nu e mai bine. Mii de pasageri şi-au petrecut noaptea pe aeroportul Roissy. Însă aeronavele n-au putut decola tot din cauza haosului de pe şosele cum echipajele erau blocate în trafic. Circuaţia autobuzelor şi trenurilor regionale a avut de asemenea de suferit. În schimb, trenurile de mare viteză au circulat normal.

Şi în România meteorologii au anunţat ninsori în toată ţara începând din această seară. Avertizarea intră în vigoare la ora 20.00, până mâine la ora 12.00.

Ne puteți urmări și pe Google News