Gică Popescu: "Visez să iau un club mare"

Gică Popescu: "Visez să iau un club mare"

EXCLUSIV. Gică Popescu a mărturisit ieri, pentru EVZ, că ia în calcul varianta ca pe viitor să-şi investească banii la o echipă de fotbal puternică, fie singur, fie împreună cu alţi asociaţi.

Criza financiară nu l-a determinat pe Gică Popescu să renunţe la afaceri. Chiar dacă a recunoscut că investiţiile nu-i mai merg la fel de bine ca înainte, "Baciul" - împreună cu încă doi parteneri - a investit 10 milioane de euro în construcţia complexului comercial "Doldora Bazaar", pe care l-a inaugurat ieri.

Într-un interviu acordat ieri, pentru EVZ, fostul căpitan al celebrei echipe FC Barcelona a povestit că ideea de a se apuca de afaceri i-a încolţit în minte încă din perioada în care era jucător. Totodată, "Baciul" ne-a mai mărturisit că nu exclude varianta de a deveni, în viitor, patronul unui club de fotbal.

"Am vrut să demonstrez că şi fotbaliştii pot face afaceri"

EVZ: Gică, cine ţi-a dat ideea de a te apuca de afaceri? Gică Popescu: Nu mi-a dat-o cineva anume. Ea mi-a venit, pur şi simplu, încă din perioada în care jucam. Am vrut să demonstrez că şi fotbaliştii pot face afaceri (n.r. - râde). Aşa că am început încă de atunci să cumpăr apartamente, pe care apoi le-am închiriat şi uiteaşa am intrat în afaceri.

Cum te-ai descurcat în perioada asta de criză financiară? Uff, foarte greu. A fost un an cumplit, am suferit mult. Imobiliarele, domeniul meu de bază, n-au mers deloc. Din acest motiv, eu şi partenerii mei neam reorientat spre construcţia complexului comercial "Doldora Bazaar", în locul unui complex rezidenţial, aşa cum aveam de gând în momentul în care am achiziţionat terenul din această zonă.

Totuşi, criza nu te-a împiedicat să-ţi achiziţionezi un elicopter... Eii, pe ăsta l-am cumpărat mai de mult, înainte de recesiune, dar abia acum aţi aflat de el voi, ziariştii. Să ştii însă că nu am aruncat banii pe fereastră. Elicopterul ăsta e o investiţie, pentru că o să-l închiriez.

În fotbal nu te-ai gândit să investeşti? De gândit, m-am gândit, dar nu am încă suficient de mulţi bani pentru asta. În viitor însă nu exclud varianta de a fi patronul unei echipe. Visez să iau un club mare, fie singur, dacă îmi voi permite, fie împreună cu alţi asociaţi.

Respectivul club ar putea fi Universitatea Craiova? Universitatea este echipa mea de suflet, dar ea are un patron care face eforturi foarte mari pentru a o susţine. Vom vedea în viitor ce va fi.

Şcoala ta de fotbal cum mai merge? Nu foarte bine. Am avut şi avem în continuare unele probleme cu FRF, dar facem eforturi să ne descurcăm. Această şcoală este doar o pasiune a mea şi nu o afacere, pentru că ea îmi înghite banii fără să-mi aducă niciun profit.

INAUGURARE

"Am adus istoria în prezent"

Gică Popescu şi asociaţii săi, Marius Roateş şi George Şaguna, au inaugurat ieri complexul comercial "Doldora Bazaar", situat în apropiere de Piaţa Rahova. "Locul multor oameni de aici, din zonă, nu este într-un mall, ci într-un astfel de complex. În urmă cu 100 de ani, oamenii veneau pe acest teren şi îşi vindeau produsele din căruţă. Putem spune, aşadar, că am adus istoria în prezent", a declarat "Baciul".

Ne puteți urmări și pe Google News