Diana Dumitrescu, cele patru ipostaze ale răului

Diana Dumitrescu, cele patru ipostaze ale răului

Consacrată în telenovele, actriţa "se antrenează" pentru lungmetrajul visat cu un pictorial tematic în revista "Unica".

Pentru o parte dintre actorii cu palmares solid şi cu renume, acceptarea unui rol în telenovele este o şansă de câştig frumos în contextul financiar prezent. Mai tinerii lor colegi de breaslă însă văd acest gen de producţie de televiziune ca pe o trambulină pentru rolurile mari.

La 27 de ani şi de şapte ori distribuită în telenovele de succes, Diana Dumitrescu poate susţine fără rezerve că este o actriţă în plină ascensiune. Deşi până acum a primit roluri numai în seriale de televiziune, unul dintre visurile sale este acela de a juca într-un lungmetraj.

Tânăra se declară un om împlinit din punct de vedere profesional, fără a fi vorba despre autosuficienţă. Este deschisă oricărui tip de provocare legată de profesia ei şi urmează sfatul profesorilor de la Facultatea de Teatru din Constanţa, care i-au spus că niciodată nu se spune "nu" unui rol, oricât ar fi el de solicitant.

Nu au reuşit să o înveţe să plângă la comandă

Oricât ar fi de iscusiţi, profesorii ei nu au reuşit să o înveţe să plângă la comandă şi, de aceea, actriţa nu a putut prelua roluri de victimă, astfel încât a fost distribuită până acum doar în roluri negative.

"Trebuie să te încarci, să trăieşti acele stări. (...) Caut în sertarele memoriei lucruri care au fost grele în viaţă şi m-am folosit de ele. Şi, dacă nu există, le inventez. E destul de greu. Poţi să intri într-o stare atât de adâncă, încât nu te mai poţi opri din plâns", mărturiseşte actriţa pentru numărul din octombrie al revistei "Unica".

Diana o interpretează, acum, pe malefica Oxana în telenovela lansată, luni, la Acasă TV, "Iubire şi onoare", iar, pentru că răutatea o prinde de minune, a răspuns fără ezitare provocării lansate de cititorii "Unica" de a intra într-o singură zi în pielea celor mai cunoscute personaje negative feminine - Catwoman din filmul cu acelaşi nume, Poison Ivy din "Batman şi Robin", Cruella DeVil din "101 dalmaţieni" şi Red Queen din ultima producţie hollywoodiană "Alice în Ţara Minunilor". Metamorfoza a fost impecabilă, în ciuda arsenalului de vopsele, accesorii şi ţinute la care a fost supusă.

Ar pune actoria pe locul doi dacă ar avea un copil

"Mie-mi place ce fac, m-am îndrăgostit de meseria asta şi aş muri dacă mi-ar spune cineva că nu mai pot face actorie", le-a mărturisit Diana Dumitrescu cititoarelor "Unica". Singurul lucru care i-ar putea încetini tumultul vieţii de actor ar fi maternitatea, însă tânăra spune că este pregătită moral să joace şi însărcinată.

Diana şi Ducu Ion, soţul ei, sunt ca două jumătăţi perfecte, ea colerică, el "cu picioarele pe pământ", dedicaţi deopotrivă familiei şi unei cariere fără complexe.

Născută în Constanţa, unde a absolvit cursurile Facultăţii de Teatru, Diana Dumitrescu s-a mutat în Bucureşti îndată ce a câştigat castingul pentru unul dintre rolurile din "Păcatele Evei". Au urmat emisiunea "99", unde a fost coprezentator alături de Pavel Bartoş (2006) şi câteva telenovele, printre care "Iubire ca în filme" sau "Aniela".

"Mă uit la colega mea, Mădălina Drăghici, care plânge extraordinar de frumos, dar nu mai poate să se oprească.“ DIANA DUMITRESCU, actriţă

PROPUNERI

TED: să fii genial într-un discurs de numai 18 minute

Numărul din octombrie al revistei "Unica", disponibil la chioşcuri începând de astăzi, propune câteva interviuri remarcabile, printre care şi cu patru dintre participanţii la "ediţia românească" a prestigioaselor conferinţe TED ("Technology, Entertainment, Design") - persoane evaluate drept "unii dintre cei mai deştepţi oameni din lume".  "Toţi sunt români, sunt geniali şi nu sunt celebri". Conferinţele TED vor avea loc şi la Bucureşti, pe 15 octombrie.

"Unica" propune să-i cunoştem pe Andrei Roşu, primul maratonist român de la Polul Nord şi Mihai Panaitescu, câştigător, la 21 de ani (2007), al "Peugeot Design Competition" cu o maşină-hibrid. Alături de aceştia, Adrian Bejan, românul care a formulat teoria constructală a designului din natură, ne învaţă cum se poate prezice, ştiinţific, viitorul, iar Adrian Stoica, expert în robotică şi sisteme inteligente, manager al echipei ce coordonează roboţii trimişi pe Marte, dă o lecţie de perseverenţă.

În afară de cele "patru ipostaze ale răului" prin care a trecut Diana Dumitrescu, cititorii se vor delecta şi cu un interviu savuros cu poetul Mircea Dinescu, boier la moşia sa de la Cetate.

Din numărul 10 al revistei nu lipsesc paginile de stil, din care cititoarele vor afla care sunt tendinţele din toamna aceasta.

Ne puteți urmări și pe Google News