O fată de 14 ani a început singură un voiaj în jurul lumii

O fată de 14 ani a început singură un voiaj în jurul lumii

O adolescentă olandeză de numai 14 ani a început sâmbătă un voiaj în jurul lumii, la bordul unui iaht. Laura Dekker va călători singură şi pentru a încheia cu succes acest plan ambiţios are nevoie de cel puţin un an, aproape doi.

Adolescenta a pornit călătoria dintr-un port din Gibraltar. Laura Dekker este cel mai tânăr navigator care încearcă aceast voiaj periculos.

Planurile adolescentei curajoase au fost aproape de a fi stopate de Serviciul de Protecţie al Copilului. Serviciul social şi-a exprimat îngrijorarea faţă de acest voiaj, motivând că ar putea influenţa negativ dezvoltarea socială şi emoţională a Laurei.

Tatăl Laurei o susţine în acest proiect, el fiind cel care a învăţat-o de mică să navigheze. Cu toate acestea, a recunoscut că are emoţii mari. Adolescenţi care navighează singuri în jurul lumii

Ne puteți urmări și pe Google News

Laura nu este prima adolescentă care vrea să traverseze lumea singură, la bordul unui vas. În luna iunie, adolescenta Abby Sunderland, de 16 ani, a fost salvată de pe vasul său în Oceanul Indian. Abby Sunderland a plecat în ianuarie la bordul vasului său, dintr-un port din California. Vocile rele au afirmat că itinerariul său a fost riscant, întrucât a trebuit să traverseze Oceanul Indian pe timp de iarnă. "Să spunem că n-ar fi trebuit să plece şi să navigheze sau că nimeni nu ar trebui să plece şi să navigheze deoarece se va confrunta cu obstacole mari si, uneori, oamenii trebuie să fie salvaţi? N-aş prea crede asta", a răspuns tatal ei, Laurence Sunderland. Provocarea de a face naviga în jurul lumii l-a motivat şi pe fratele mai mare a lui Abby, Zac, care a reuşit la vârsta de 17 ani să-şi îndeplinească visul.

Adolescenta care a intrat în Cartea Recordurilor pentru că a navigat singură şi neasistată în jurul lumii a fost Jessica Watson. Născută pe 18 mai 1993, a devenit în mai 2010, la 16 ani, cel mai tânăr navigator în jurul lumii. Watson a plecat din portul australian Sydney pe 18 octombrie 2009 şi a revenit pe 15 mai 2010, cu trei zile înainte de a împlini 17 ani.