Ronnie Lee Gardner, condamnat la moarte în SUA, şi-a ales singur metoda de execuţie

Ronnie Lee Gardner, condamnat la moarte în SUA, şi-a ales singur metoda de execuţie

Azi-noapte, Ronnie Lee Gardner, în vârstă de 49 de ani, a fost executat, după 25 de ani de închisoare. Acesta era condamnat pentru uciderea unui avocat.

Execuţia, care a avut loc în statul american Utah, s-a realizat prin împuşcare.

Ronnie Lee Gardner este primul condamnat din SUA, din 1996, care alege această metodă de execuţie.

Alternativa sa era injecţia letală.

Ne puteți urmări și pe Google News

Procurorul general al statului american Utah, din vestul SUA, Mark Shurtleff, a precizat că apelul condamnatului, la clemenţă, a fost respins. Americanul a fost condamnat în 1985 pentru moartea unui avocat, într-un tribunal, în timp ce încerca să evadeze. 

Gardner se afla atunci la propriul proces, unde era acuzat pentru un alt omor.

Un pluton de execuţie l-a executat pe Ronnie Lee Gardner prin împuşcare, la scurt timp după miezul nopţii, ora locală. Gardner a fost împuşcat în inimă.

Ronnie Lee Gardner, o alegere neobişnuită

În 2004, statul american Utah a abolit execuţia prin împuşcare. Cu toate acestea, condamnaţii pot alege între această metodă şi injecţia letală.

Pe 23 aprilie 2010, Gardner a ales plutonul de execuţie şi a fost împuşcat în inimă în penitenciarul din Salt Lake City.

Cu câteva ore înainte de execuţie, lui Ronnie Lee Gardner i s-a permis o ultimă reuniune cu familia sa. Fratele său mai mic, Randy, a spus că nu şi-a mai atins fratele de 27 de ani.

Prin gratiile celulei, cei doi au reuşit totuşi să-şi atingă mâinile pentru ultima oară. Alături de fratele condamnatului, joi seara s-au mai aflat în penitenciarul din Salt Lake City şi fiica sa.

Aceasta avea trei ani în momentul în care Ronnie Lee Gardner a fost condamnat. "Mi-a spus că îi pare rău şi că mă iubeşte. Regretă mult ceea ce a făcut", a spus Brandie Gardner.