Socrul lui Sebastian Ghiţă la Parchet: „Am spus exact ce s-a întâmplat”

Socrul lui Sebastian Ghiţă la Parchet: „Am spus exact ce s-a întâmplat”

Dumitru Cârstea, socrul lui Sebastian Ghiţă, s-a prezentat ieri la Parchetul General, unde a fost audiat în legătură cu denunțul depus de ginerele său privind factura pe care ar fi plătit-o la ordinul fostei şefe DNA, Laura Codruţa Kovesi, pentru a-l aduce în țară pe Nicolae Popa.

Procurorul care instrumentează acest dosar este Adina Florea, magistratul respins de preşedintele României, Klaus Iohannis, pentru şefia DNA. Dumitru Cîrstea a declarat în spaţiul public, atât în luna martie a acestui an, cât şi după audierile de ieri, faptul că Laura Codruţa Kovesi a participat la o petrecere organizată de ginerele său. „A venit la el acasă, a mâncat, a petrecut. Deocamdată este suficient ceea ce v-am spus. Eu spun exact ce s-a întâmplat”, le-a comunicat socrul lui Ghiţă jurnaliştilor prezenţi în faţa Parchetului General.

Întrebat dacă ginerele său i-a povestit de plata facturii pentru avionul cu care a fost extrădat Nicolae Popa din Indonezia, Dumitru Cîrstea a răspuns că „nu a fost o discuţie concretă, mi-a spus că a dat curs unei rugăminţi adresate de Kovesi de-a îl aduce pe Popa în ţară ca să încheie în triumf cazul, fiind necesară această poziţionare pentru şefia DNA”.

Audierea lui Dumitru Cîrstea la Parchetul General vine pe fondul denunţului depus de ginerele său în 3 decembrie, denunţ din care reiese că Laura Codruţa Kovesi i-ar fi promis lui Sebastian Ghiţă că, în schimbul sumei de 268.689 de lei, bani plătiți către Țiriac Air în vederea extrădării lui Nicolae Popa din Indonezia, va interveni pe lângă procurorii care instrumentau dosarele sale. Totodată, omul de afaceri a susținut că fosta şefă DNA a ales un avion privat din două motive. Astfel, aceasta a vrut să evite verificarea documentelor de extrădare, dar și să nu-i acorde şansa lui Nicolae Popa de a simula o problemă de sănătate, așa încât să obțină fie o escală, fie întoarcerea în Indonezia.

Ne puteți urmări și pe Google News