EXCLUSIV - Vicepremierul Paul Stănescu a informat PSD că nu vrea să aducă prejudicii de imagine Guvernului

EXCLUSIV - Vicepremierul Paul Stănescu a informat PSD că nu vrea să aducă prejudicii de imagine Guvernului

Vicepremierul PSD Paul Stănescu și-a anunțat partidul de „multă vreme” că va demisiona din funcție dacă DNA deschide urmărirea penală pe numele său și nu a vrut să fie desemnat premier interimar, a relatat un lider PSD pentru EVZ.

Stănescu a declarat, joi, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, că va demisiona din funcţie dacă va fi inculpat în dosarul privind deturnarea de fonduri de la Consiliul Judeţean Olt în perioada în care instituția era condusă de actualul vicepremier.

Liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a relatat, joi, pentru EVZ, că anunțul nu este o surpriză în partid. Stănescu era pregătit de mai multă vreme să demisioneze și a anunțat PSD-ul că va face acest lucru.

„Mă așteptam. Mi-a spus de mai multă vreme că este nevinovat, nu are probleme, dar nu vrea să aducă niciun fel de prejudicii imaginii Guvernului. Mi-a spus de mai multe ori că nu acceptă să fie târât într-o poveste de felul acesta și câtă vreme poate evita acest lucru printr-o manevră foarte simplă așa va proceda”, a spus Buzatu pentru EVZ.

„Nu a fost entuziasmat, tot din același motiv, nici când partidul l-a desemnat premier interimar. Din păcate, climatul din România este extrem de confuz. Principiile dreptului sunt ignorate. Am ajuns că toată lumea luptă mai degrabă să fie condamnat un nevinovat decât să scape un vinovat", a adăugat liderul PSD Vaslui.

ÎCCJ a amânat pentru 8 februarie discutarea cererii DNA de confirmare a redeschiderii urmăririi penale.

Procurorii DNA Craiova au investigat modul de finanţare a echipei de fotbal FC Aluminiu ALRO Slatina de către Consiliul Judeţean Olt, în perioada în care Paul Stănescu era preşedinte al CJ. Cercetările au fost începute în urma unui raport al Curţii de Conturi pentru anul 2010, vizând o finanţare nerambursabilă de peste două milioane de lei. În 2013, dosarul a fost închis de DNA Craiova. Paul Stănescu a condus Consiliul Judeţean Olt între anii 2008 şi 2016.

Ne puteți urmări și pe Google News