Toader despre FJR: „Nu figurează în evidență.” Judecătorii Dragoș Călin și Ionuț Militaru de la CAB, SINGURII care pot oferi EXPLICAȚII

Toader despre FJR: „Nu figurează în evidență.” Judecătorii Dragoș Călin și Ionuț Militaru de la CAB, SINGURII care pot oferi EXPLICAȚII

Asociația Forumul Judecătorilor din România, condusă de judecătorii Dragoș Călin și Ionuț Militaru de la Curtea de Apel București, se laudă cu mii de membri și lansează diverse demersuri similare cu idealurile #rezist.

Surprinzător este faptul că această asociație nu este atestată de Ministerul Justiției. Mai mult, Tudorel Toader susține că aceasta „nu figurează” în Registrul asociațiilor si fundațiilor aflat în evidența Ministerului Justiției, informează luju.ro. Și, potrivit informațiilor provenite tot de la Ministrul Justiției, cine nu se află în acest registru, nu există.

Potrivit legislației în vigoare, au dreptul de a funcționa doar asociațiile, fundațiile, organizațiile pentru care Ministerul Justiției a emis o disponibilitate de denumire, confirmată apoi prin decizie definitivă de o instanță. La rândul său, instanța are obligația de a deține propriul registru și de a înregistra la grefa judecătoriei unde s-a făcut înscrierea, toate organizațiile înființate, dar și modificările aduse între timp la acestea, mai scrie sursa citată.

Cu toate acestea, Monica Macovei îi susține pe #rezistenții din FJR și chiar îi promovează la Bruxelles. În cadrul unui interviu în care critică demersul de modificafre a Legilor Justiției făurite în mandatul său, Macovei a dicutat și despre demersul FJR cu privire la memoriul semnat de câteva mii de magistrați, procurori, judecători și chiar de președinta Înaltei Curți de Casație și Justiție. Mai mult, Macovei a mai declarat că memoriul FJR a fost trimis la diverse instituții europene, potrivit sursei citate. Din acest lucru reiese faptul că această asociație-fantomă este, de fapt, vocea majorității judecătorilor și a procurorilor din România.

Ne puteți urmări și pe Google News