Proiectul imobiliar al SECOLULUI! Imagini EPOCALE cu noul TURN plutitor! Va fi LEGAT de un ASTEROID - FOTO & VIDEO

Proiectul imobiliar al SECOLULUI! Imagini EPOCALE cu noul TURN plutitor! Va fi LEGAT de un ASTEROID - FOTO & VIDEO

Este, cu siguranță, cel mai îndrăzneț proiect imobiliar din istoria omenirii! Iar detaliile construcției care dorește să creeze o nouă era sunt incredibile!

Analemma Tower ar putea fi prima clădire de tip zgârie-nori ce va fi construită pe un asteroid plasat pe orbita Terrei. Rezidenţii şi vizitatorii vor avea posibilitatea de a admira imagini uimitoare de pe planeta noastră, în timp ce vor călători prin spaţiu cu o viteză de aproape 480 de kilometri pe oră, informează CNN în ediţia online.

Reprezentanţii cabinetului de arhitectură Clouds Architecture Office au prezentat planurile pentru un zgârie-nori futurist, denumit "Analemma Tower". Clădirea se va afla deasupra solului şi va fi ataşată de un asteroid, în spaţiu, pe orbita Terrei, scrie Agerpres.

Din acest motiv, rezidenţii din Analemma Tower vor avea drept adrese orice zonă de pe Pământ.

Turnul va fi suspendat cu ajutorul unor cabluri extrem de rezistente de un asteroid plasat pe o "orbită geosincronă excentrică". Cu alte cuvinte, turnul se va mişca întotdeauna - rezidenţii şi vizitatorii vor efectua călătorii zilnice între emisfera nordică şi cea sudică, cu o vizită prelungită deasupra unei regiuni care poate fi numită "acasă" - New York sau Dubai.

Descoperirile din cadrul tehnologiei spaţiale ar putea transforma acest proiect vizionar într-o realitate

În 2015, misiunea Rosetta, concepută de Agenţia Spaţială Europeană (ESA), a reuşit să plaseze un modul la suprafaţa cometei 67P/Ciuriumov-Gherasimenko, demonstrând că este posibilă interacţiunea în spaţiu cu astfel de corpuri cereşti de mici dimensiuni. O misiune dezvoltată de NASA, denumită "Asteroid Redirect Mission", intenţionează să lanseze un robot care va avea obiectivul de a colecta nucleul central al unui asteroid şi de a plasa acel nucleu pe o orbită stabilă în jurul Lunii.

După acelaşi principiu, Clouds Architecture Office (CAO) plănuieşte să folosească un asteroid pe care să îl lege cu un fel de "harnaşament" alcătuit din cabluri ultrarezistente şi să îl direcţioneze apoi spre Terra, plasându-l pe o orbită sigură şi ţinând legat de el acel zgârie-nori.

Ostap Rudakevych, arhitect al proiectului Analemma Tower, a dezvăluit pentru CNN că acel turn ar putea fi realizat din materiale durabile şi uşoare, precum fibră de carbon şi aluminiu.

 

Va fi nevoie însă de o serie de descoperiri în domeniul ingineriei cablurilor, pentru ca specialiştii să poată să fabrice la sol cabluri suficient de rezistente pentru a susţine o astfel de structură. Energia clădirii va fi furnizată de un grup de panouri solare, plasate în spaţiu, care vor avea o expunere constantă la Soare.

Apa pentru locuitorii turnului va fi captată din nori şi din apa de ploaie şi va fi menţinută într-un sistem de reciclare semi-închis.

Vârful turnului se va afla la altitudinea de 32.000 de metri deasupra Terrei, iar specialiştii afirmă că întreaga structură se va deplasa pe cerul terestru cu o viteză de 480 de kilometri pe oră.

Cum se poate ajunge în acest turn?

Designul proiectului trebuie să răspundă la o serie de întrebări serioase, precum "Ce fac atunci când îmi doresc să am o viaţă şi la sol?", "Nu le va fi dor de mine familiei şi prietenilor, deoarece vor dispune de o fereastră foarte mică în fiecare zi pentru a mă vedea şi, chiar şi atunci, eu voi pluti deasupra solului, fără să pot să intru în contact cu ei?".

"Dacă puneţi astfel de întrebări, urâm să spunem asta, dar probabil nu sunteţi pregătiţi să locuiţi într-un uriaş turn pe un asteroid", au răspuns creatorii proiectului, care au însă soluţii şi pentru acele întrebări.

Ostap Rudakevych spune că doreşte să construiască drone de mari dimensiuni pentru transportul pasagerilor, ce vor permite oamenilor să facă naveta între turn şi suprafaţa terestră, în acelaşi timp cu construirea unor ascensoare magnetice revoluţionare, care îi vor aduce pe vizitatori în interiorul Analemma Tower.

Proiectul actual doreşte ca turnul propriu-zis să fie construit în Dubai, care are în spate o istorie îndelungată în privinţa clădirilor înalte şi a zgârie-norilor, construite cu costuri mai mici decât în Statele Unite.

Invitat să vorbească despre sursa de inspiraţie a acestui proiect, Ostap Rudakevych a spus: "De când oamenii au ieşit din peşteri, clădirile noastre au devenit tot mai înalte şi mai uşoare. Credem că într-o bună zi clădirile se vor elibera de fundaţiile care le ţin lipite de scoarţa terestră, eliberându-ne şi pe noi de inundaţii, seisme şi tsunami-uri dăunătoare. Analemma Tower este o idee speculativă care ne arată cum ar putea fi realizat acest lucru într-un anumit moment din viitor".