Scene fără precedent între Traian Băsescu şi PSD în Parlament. Şeful statului, aplaudat la scenă deschisă de oamenii lui Dragnea

Scene fără precedent între Traian Băsescu şi PSD în Parlament. Şeful statului, aplaudat la scenă deschisă de oamenii lui Dragnea

Dezbaterile din Parlament privind moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu au fost marcate de un şir de întâmplări care i-au avut în centru pe fostul preşedinte Traian Băsescu şi pe parlamentarii PSD, care l-au suspendat în trecut de două ori din funcţie.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea (PSD), i-a dăruit fostului preşedinte Traian Băsescu, în Parlament, mai multe minute de discurs, din timpul alocat PSD pentru dezbateri, pentru a-şi expune punctele de vedere cu privire la moţiunea de cenzură. Minutele dăruite de PSD au fost acordate la solicitarea lui Traian Băsescu.

În discursul său legat de legislaţia penală, fostul preşedinte a primit de 3 ori ropote de aplauze de la parlamentarii PSD şi ALDE, care formează Guvernul: când s-a referit la abuzul în serviciu, la foloasele necuvenite în voturi şi la dosarele DNA.

Reporterii EVZ l-au surprins pe Traian Băsescu că a aplaudat exclusiv discursurile lui Sorin Grindeanu şi Liviu Dragnea, fără să facă acelaşi lucru şi la discursurile Ralucăi Turcan şi ale lui Nicuşor Dan, liderii PNL şi USR.

La finalul dezbaterilor, câţiva PSD-işti au venit la banca lui Traian Băsescu să-l salute şi au schimbat, preţ de câteva minute, impresii despre politică.

Traian Băsescu a anunţat însă că el şi parlamentarii PMP, pe care îi conduce, vor vota pentru răsturnarea Guvernului PSD pentru că acesta nu a ştiut să pregătească populaţia pentru modificarea Codurilor penale şi pentru că nu ştie dacă Guvernul este condus de Sorin Grindeanu sau de Liviu Dragnea.

Ne puteți urmări și pe Google News