Francezii de la Renault, majoritari la AvtoVAZ, producătorul Ladei

Francezii de la Renault, majoritari la AvtoVAZ, producătorul Ladei

Anul viitor ar putea aduce alianţei Renault-Nissan participaţia majoritară la cel mai mare producător auto rus, AvtoVAZ, un acord urmând a fi semnat în martie, potrivit directorului general al companiei ruse, Igor Komarov.

"Principalele probleme ale acţionarilor au fost deja rezolvate. Negocierile ar putea fi finalizate în martie", a declarat şeful AvtoVAZ, Igor Komarov. Francezii de la Renault au achiziţionat în 2008 o participaţie de 25% în cel mai mare producătorul modelului Lada pentru un miliard de dolari. Prin achiziţionarea unei participaţii majoritare la AvtoVAZ, compania franceză va obţine un avantaj faţă de alţi producători auto în Rusia, unde vânzările auto le-ar putea depăşi pe cele din Europa în 2011, scrie Bloomberg.

"Cu o populaţie enormă care este chiar în creştere este cu siguranţă o strategie adecvată majorarea cotei de piaţă în Rusia, înaintea de intrarea altor producători auto. Prin intrarea pe piaţă în urma achiziţionării celui mai mare producător auto va fi mai uşor pentru Nissan şi Renault să fie acceptaţi de către consumatorii locali", a declarat Mitsushige Akino de la Ichiyoshi Investment Management Co.

Ne puteți urmări și pe Google News