Breaking News 2011. Ştirile "bombă" cu şi despre români
- Ionu ţ Fantaziu
- 31 decembrie 2011, 22:07
Oamenii simpli sau personalităţi au călcat atât de strâmb încât au devenit instant subiect de "breaking news". Vadim Tudor, Mircea Geoană, profesorul de la Jean Monnet sau fosta maică stareţă de la mănăstirea Tăriceni care a dat naştere la două fetiţe gemene sunt câteva dintre personajele care au fost subiect de "ştire bombă" în 2011.
4 ianuarie. O nouă încercare de evacuare a sediului central al PRM din Bucureşti s-a lăsat cu un scandal monstru. Protagonist chiar Corneliu Vadim Tudor care a înjurat executorul judecătoresc, Paula Şomâldoc, şi i-a aruncat în faţă un pahar cu apă: "Imbecilo! Marş de aici! Nu ţi-e ruşine?!".
6 ianuarie. Autorul unui asasinat în Cernavodă este arestat. Giani Deli-Iorga a fost arestat sub acuzaţia de omor deosebit de grav şi tâlhărie, după ce a furat un telefon mobil din casa victimelor sale.
21 februarie. Arestări la Vama Albiţa. Procurorii anticorupţie au emis ordonanţe de reţinere 40 de angajaţi ai Vămii, în timp ce 13 suspecţi vor fi cercetaţi în libertate de DNA.
23 februarie. Monica şi Irinel Columbeanu divorţează. După aproape cinci ani de căsătorie, cuplul Monica şi Irinel Columbeanu a ajuns acolo unde mulţi prevedeau de ceva timp: la divorţ. Avocaţii spun că demersul Monicăi nu o va face mai bogată, ci că va rămâne la "bunăvoinţa lui Irinel".
11 aprilie. Gravidă abandonată de medici în timpul avortului. Reprezentanţii spitalului: "Medicul care era de gardă nu a greşit cu nimic".
29 aprilie. Sorin Ovidiu Vântu este arestat. La capătul a zece ani în care s-a aflat în atenţia procurorilor şi după o tentativă eşuată de arestare, SOV a fost trimis după gratii pentru 29 de zile.
31 martie. Fostul preşedinte al CNSLR-Frăţia, Marius Petcu, a fost arestat preventiv 29 de zile. Acest lucru s-a întâmplat după ce magistraţii de la Curtea Supremă au judecat recursul formulat de procurorii anticorupţie la decizia Curţii de Apel Bucureşti de a-l cerceta în stare de libertate. Decizia Curţii Supreme este definitivă.
31 mai. Bacteria ucigaşă intră în România. După ce au dat în castraveţii spanioli, germanii s-au răzgândit: a doua analiză a demonstrat că nu de la spanioli vine pericolul, iar în prezent, sunt suspecte mai degrabă loturile de castraveţi din Danemarca şi Olanda, a declarat şefa Departamentului de sănătate publică din Hamburg, Cornelia Prufer-Storks.
16 iunie. Viorel Ristea, un culturist, a fost găsit într-un hotel din Miami. Colegii sportivului sunt de părere că acestuia i-a lipsit un antrenor care să-l corecteze atunci când exagera la antrenamente sau atunci când împingea regimul alimentar la extreme.
17 iunie. O gruparea de români care se ocupau de escrocherii pe net a fost destructurată. Doi ani au durat anchetele FBI şi SRI ca să-i prindă pe românii care au păgubit mii de americani, de la care au luat prin escrocherii 20 de milioane de dolari.
18 iunie. O geantă suspectă găsită în zona Piaţa Unirii din Bucureşti. Angajaţii unei bănci şi poliţiştii s-au apucat să numere banii dintr-un diplomat descoperit într-un magazin din Piaţa Unirii. Poliţiştii au căutat pe imaginile surprinse de camerele de supraveghere pentru a vedea a cui este o geanta cu bani, în ce context a fost lăsată sau uitată în magazin.
29 iunie. La Baia Mare se intenţionează construirea unui zid în jurul blocurilor cu romi. Zidul va înconjura trei blocuri pe adresa cărora se primesc, susţin autorităţile locale, "numeroase reclamaţii". Primarul:"Nu e rasism. E ordine şi disciplină!"
5 iulie. Două femei găsite moarte într-o casă din Primăverii. Cristina Verona, fost jurnalist şi director de PR la agenţia Grafitti BBDO, de 44 de ani, şi mama acesteia, în vârstă de 77 de ani, au fost găsite aseară moarte, în condiţii suspecte, într-un imobil din cartierul Primăverii. Autopsia a arătat că Elena Pârvulescu a fost ucisă de fiica ei, Cristina Verona.
11 iulie. Aproape de o catastrofă pe aeroport. Un controlor de trafic aerian a dat undă verde de aterizare unui avion Tarom pe o pistă unde se pregătea de decolare o aeronavă a companiei greceşti Aegean. Pilotul grec a fost vinovat.
24 iulie. Fiul primarului din Deta a înjunghiat trei persoane cu o sabie. El a cerut o taxă de protecţie de 5.000 de euro.
25 iulie. Sfârşitul căpşuniadei. Criza economică din Spania îi trimite pe români acasă. Ibericii le vor locurile de muncă şi pun interdicţii.
7 septembrie. Naţional Arena, stadion de 234 de milioane de euro cu gazon de doi lei. Românii au mai oferit Europei o lecţie de lucru "bine făcut". Naţional Arena a fost aseară un stadion de 234 milioane de euro cu un gazon de doi lei. La asemenea realizări li se spune, de obicei, "treabă românească".
25 septembrie. Vasile Avram, şeful arbitrilor din fotbalul românesc a fost arestat. Acesta a fost acuzat de procurori că ar fi luat bani pentru a "trânti" unele meciuri. Ar fi vorba de 19.000 de euro pe care i-ar fi primit de la un om de afaceri pentru a delega doar "anumiţi" arbitri la meciurile echipei din Târgu Mureş. A fost eliberat din arest preventiv pe 22 noiembrie.
29 septembrie. Fabrica Nokia de la Jucu se închide. Cei 1.965 de angajaţi ai companiei Nokia de la Jucu, Cluj, au fost anunţaţi de finlandezi că pleacă şi că vor deveni şomeri.
29 septembrie. Edward Maya a fost prezent la deschidere MISA. Câteva zeci de persoane au participat la deschiderea cursurilor "mişcării" iniţiate de Gregorian Bivolaru. Printre ei a fost şi Edward Maya, care a precizat că şi alţi artişti internaţionali au participat la astfel de lecţii.
10 octombrie. Un baschetbalist american a fost ucis într-un club din Giurgiu. Chauncey Hardy, ultimul film făcut cu telefonul mobil. Ce spunea despre Giurgiu. Sportivul american Chauncey Hardy şi-a încheiat viaţa la 23 de ani, într-o discotecă din Giurgiu. Spera să ajungă în campionate puternice din Italia sau Germania.