Condamnat la 80 de ani de închisoare pentru că a cumpărat un hot dog cu bani falşi

Condamnat la 80 de ani de închisoare pentru că a cumpărat un hot dog cu bani falşi

Un bărbat din Texas a primit o condamnare de 80 de ani de închisoare pentru că a cumpărat, dintr-un cinematograf, un hot dog pe care l-a plătit cu bani falşi.

Sentinţa a fost dată vineri, de instanţa din Fort Worth, un oraş situat în apropiere de Dallas, relatează Associated Press.

În urmă cu doi ani, Charles Cleveland Nowden (48 de ani) a folosit o bancnotă falsă de 20 de dolari pentru a cumpăra un hot dog, o pungă de popcorn şi un suc. Poliţiştii au mai găsit asupra lui şi alte bancnote false. În total, 120 de dolari.

Procurorii au mai demonstrat că bărbatul a mai fost implicat în infracţiuni, printre care şi furtul unui TIR, în 2010. Legătura cu cazul din 2010 s-a făcut pe baza probelor ADN.

Ne puteți urmări și pe Google News

În urma sentinţei dată vineri de judecător, bărbatul trebuie să aştepte cel puţin 15 ani pentru a putea cere eliberarea condiţionată.

Texas este unul dintre statele americane în care infractorii prinşi sunt aspru pedepsiţi. Dintre cele 37 de state în care se aplică pedeapsa capitală, în Texas au loc cele mai multe execuţii.