NASA caută astronauţi. AFLĂ ce înălţime trebuie să ai şi ce salariu poţi primi

NASA caută astronauţi. AFLĂ ce înălţime trebuie să ai şi ce salariu poţi primi

NASA a început să primească cereri de înscriere pentru următoarea generaţie de astronauţi, au anunţat, ieri, reprezentanţii agenţiei spaţiale din SUA.

Cei care se vor înscrie la şcoala de astronauţi de la NASA vor începe pregătirea în anul 2013.

Vestea cea bună este că accesul la acest program de pregătire se face pe baza unei diplome de licenţă în inginerie, ştiinţe sau în matematică şi "trei ani de experienţă relevantă". Când NASA cere persoane cu experienţă se referă la piloţi de avioane, profesori, cercetători sau ingineri.

La şcoala de astronauţi sunt aşteptaţi 8, cel mult 12 cursanţi. Duane Ross, coordonatorul programului de recrutare de la NASA, a mai declarat că nu este un număr standard de locuri. "Numărul este unul dintre lucrurile asupra cărora ne vom decide la final. Vor fi puţini. Data trecută am ales nouă candidaţi".

Ne puteți urmări și pe Google News

Şi, pentru că astronauţii vor zbura pe nava Soyuz, ce aparţine ruşilor, există şi cerinţe legate de înălţime, pentru a corespunde echipamentelor acestora. Astfel, viitorii astronauţi trebuie să aibă înălţimea între 1,57m - 1,90m.

În ceea ce priveşte salariul pentru astronauţii civili, acesta începe de la 64.724 de dolari pe an şi poate urca până la 141.715 de dolari.

Pe lista de cursuri sunt incluse ore de robotică, navigaţie, simularea condiţiilor de lucru în spaţiu, în afara navetei, dar şi cursuri de limba rusă.

Anunţul pentru aceste cursuri a fost publicat portalul guvernului american de locuri de muncă, usajobs.gov, şi este dedicat tuturor cetăţenilor americani ce îndeplinesc condiţiile cerute: