Cum şi-a petrecut Berlusconi ultima zi ca premier. Ce mesaj i-a transmis Medvedev

Cum şi-a petrecut Berlusconi ultima zi ca premier. Ce mesaj i-a transmis Medvedev

Epoca Berlusconi se sfârşeşte astăzi, o dată cu acceptarea, de către fostul comisar european Mario Monti a postului de premier al Italiei. Şi în timp ce ieri Monti avea consultări pentru formarea echipei sale de guvernare, Il Cavaliere îşi petrecea ultima zi în fruntea executivului vorbind la telefon cu liderii lumii.

Preşedintele Barack Obama, cancelarul Angela Merkel şi premierii David Cameron, Recep Tayyip Erdogan, Vladimir Putin şi Benjamin Netanyahu şi fostul preşedinte american George W Bush s-au conversat telefonic cu Berlusconi

Preşedintele rus Dmitri Medvedev l-a sunat şi el pe Berlusconi şi chiar i-a trimis o scrisoare în care îi mulţumeşte personal pentru tot ce a făcut ca relaţiile dintre Moscova şi Roma să fie din ce în ce mai bune şi pentru "contribuţia apreciată" în cadrul relaţiilor internaţionale a unuia dintre cei mai experimentaţi politicieni din lume, scrie "Corriere della Sera".

Dacă relaţiile lui Il Cavaliere cu liderii ruşi au fost mereu extrem de bune şi apropiate, nu acelaşi lucru se poate spune despre cele cu preşedintele Franţei Nicolas Sarkozy şi cu cancelarul german Angela Merkel, care s-au tensionat în ultimele luni, pe fondul crizei care a lovit Italia.

Ne puteți urmări și pe Google News

Silvio Berlusconi a anunţat că demisionează, la finele săptămânii trecute, după ce a pierdut majoritatea absolută în Parlament.