Geoană cere recuzarea lui Şova, preşedintele Comisiei de Integritate a PSD

Geoană cere recuzarea lui Şova, preşedintele Comisiei de Integritate a PSD

Într-o scrisoare adresată Biroului Comisiei de Integritate a PSD, Mircea Geoană cere recuzarea preşedintelui acesteia, Dan Şova, deoarece s-a antepronunţat cu privire la cazul său. Şova declarase că Mircea Geoană "cel mai probabil va fi exclus".

Preşedintele Senatului consideră că în această situaţie, decizia Comisiei care va judeca oportunitatea sancţionării sale este ca şi luată şi, atunci, nu mai are rost să meargă duminică să dea explicaţii la şedinţă. Ca argumente, el invocă mai multe declaraţii făcute de Şova în presă, pe parcursul acestei săptămâni. Geoană subliniază, printre altele, că Şova s-a declarat "trist şi contrariat" că el, Geoană, nu a respectat decizia BPN şi nu a demisionat din fruntea Senatului; că acelaşi Şova ar fi spus că "această funcţie nu ne mai aparţinea de mult. Domnul Mircea Geoană nu mai juca în barca PSD şi a USL. Ăsta este adevărul". Şi că tot Şova a anunţat că "decizia (comisiei de integritate - n.n.) priveşte sancţionarea domnului Geoană pentru încălcarea deciziei BPN". Şova ar fi avut ideea rocadei Fostul preşedinte al PSD îl mai acuză pe Şova că a indus în eroare partidul, propunând soluţia unei rocade între postul de şef al Senatului şi cel de preşedinte al Comisiei de politică externă, deşi acest plan nu era realizabil. Ca urmare, eşecul demiterii lui Geoană de la Senat este şi greşeala acestuia.

"Dânsul nu poate judeca o speţă în care analizarea unei presupuse încălcări a Statului PSD implică judecarea propriei erori. Mai precis, dl. Şova a creat documentul ce a fost prezentat în Biroul Permanent Naţional al PSD şi a indus în eroare membrii BPN al PSD, inventând o propunere care, din punct de vedere juridic nu există, "rocada". Dl. Şova a prezentat un document politic, nu juridic forului de conducere al partidului", scrie Geoană. În concluzie, fostul preşedinte al PSD se arată dispus să participe la dezbaterile Comisiei "de îndată ce acest obstacol obiectiv şi viciu procedural va fi înlăturat". Geoană invocă "presiuni fără precedent asupra membrilor Comisiei" Geoană mai invocă "presiuni fără precedent asupra membrilor Comisiei făcute prin declaraţii ale conducerii partidului", dar spune că are încredere în obiectivitatea şi imparţialitatea membrilor acestui for, "într-un moment delicat şi periculos pentru partid". Comisia de Integritate a PSD se va întruni duminică, la ora 15, pentru a discuta solicitarea preşedintelui PSD Victor Ponta ca Mircea Geoană să fie sancţionat cu excludere deoarece a încălcat disciplina de partid nesupunându-se deciziei BPN prin care era înlocuit de la preşedinţia Senatului. CITIŢI ŞI:

  • Victor Ponta: Geoană a picat testul de fidelitate faţă de PSD
  • Antonescu, deranjat de mediatizarea scandalului din PSD
  • Primarii doljeni ai PSD: îl excludeţi pe Geoană, ne excludeţi şi pe noi

Ne puteți urmări și pe Google News