Oraşul Genova, lovit de dezastru. 9 oameni au murit în urma inundaţiilor. Români arestaţi pentru furt| VIDEO

Oraşul Genova, lovit de dezastru. 9 oameni au murit în urma inundaţiilor. Români arestaţi pentru furt| VIDEO

Oraşul Genova din Italia arată ca după război, după ce o furtună extrem de violentă, însoţită de ploi abundente a lovit ieri nordul Italiei. Primarul Genovei a decretat astăzi interdicţia de circulaţie şi închiderea şcolilor. Cel puţin 9 oameni şi-au pierdut viaţa, iar mai multe persoane sunt date dispărute, informează agenţiile de presă din peninsulă.

UPDATE 1.Pentru a treia zi consecutiv oraşul italian Genova a fost acoperit de ploi torenţiale, iar autorităţile încearcă să cureţe străzile şi casele de noroi şi resturile aduse de apă, relatează "Corriere della Sera". Aseară a fost emisă o nouă  alertă, pentru regiunea Piemonte. De asemenea, Procuratura din Genova a anunţat deschiderea unei anchete pentru omucidere, în cazul celor nouă oameni care şi-au pierdut viaţa. În paralel, poliţia a arestat deja nouă persoane, între care trei români şi un cetăţean moldovean, care au încercat să profite de haosul creat la Genova şi au furat mai multe lucruri din magazine, notează presa din peninsulă.

Imaginile difuzate în ultimele ore de posturile de televiziune arată maşini luate de apă şi oameni mergând cu apa până la genunchi pe străzile din Genova, cel mai mare oraş de pe coasta de nord-vest a Italiei. Începând de vineri noaptea asupra oraşului a căzut o treime din cantitatea de precipitaţii ce cade într-un an, relatează presa italiană. Viitura râului Feraggiano a ajuns pe neaşteptate şi a luat totul în cale, inundând toate clădirile din cartierul populat Marassi. Printre victime se numără o tânără de 19 ani, strivită de maşinile târâte de apă şi o femeie de origine albaneză de 28 de ani, care s-a înecat împreună cu cele două fiice ale sale, una de un an şi cealaltă de 8 ani, într-un subsol inundat.

"Este ca şi cum am fi în stare de război. Dezastrul a survenit în jurul râului Fereggiano pe care l-am asigurat. A fost un zid de apă înfricoşător, incredibil. Nu am văzut în viaţa mea aşa ceva. Un adevărat tsunami", a declarat primarul Genovei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Furia apelor revărsate a smuls o conductă de gaz, iar protecţia civilă le-a recomandat cetăţenilor "să se adăpostească la etajele superioare". Canalizarea s-a înfundat, traficul a fost paralizat, magazine şi cartiere întregi au fost inundate, la fel şi pasajele subterane. Pe străzi curg adevărate râuri de noroi, iar stadionul Marassi se află sub un metru şi jumătate de apă, astfel că meciul Genoa-Inter nu se va juca.

În prezent, pe străzi circulă numai vehiculele de urgenţă, publice şi ale forţelor de ordine.

Previziunile arată că situaţia nu se va ameliora. "Ploile care cad acum vor cunoaşte o intensificare bruscă în următoarele ore", afirmă meteorologii. Maximul precipitaţiilor va avea loc astăzi şi mâine seara. Ploile vor cădea până marţi, agravând şi mai mult situaţia.

<iframe src="http://www.youtube.com/embed/DwJgsIR42RI" width="420" frameborder="0" height="315"></iframe>