VEZI cine este cel mai puternic om din lume

VEZI cine este cel mai puternic om din lume

Într-un top al celor mai puternice personalităţi din lume, în 2011, publicat astăzi de jurnaliştii americani de la "Forbes", pe primul loc se află preşedintele american Barack Obama. Liderul de la Casa Albă îl detronează pe preşedintele Chinei, Hu Jintao, care se afla în vârful clasamentului realizat de publicaţie cu un an în urmă.

Pe poziţia a doua în topul anual realizat de publicaţia Forbes se regăseşte premierul rus Vladimir Putin, iar pe următorul se află liderul chinez. Cancelarul german Angela Merkel ocupă locul 4, scrie "Le Figaro". O altă femeie celebră, directoarea generală a Fondului Monetar Internaţional, franţuzoaica Christine Lagarde se află pe poziţia 39.

De pe lista celor mai puternice 70 personalităţi ale anului 2011 nu puteau lipsi nume ca Mark Zuckerberg, 27 ani, fondatorul Facebook, care ocupă locul 9. Co-fondatorul Microsoft, Bill Gates, a intrat în acest an pe locul 5. Există însă şi nume care au ieşit din clasament, precum fostul director al FMI, Dominique Strauss-Kahn. Elementele care au fost luate în considerare pentru întocmirea acestui top au fost, conform Forbes, numărul persoanelor asupra cărora aceştia îşi exercită puterea, resursele financiare pe care le controlează, dacă au influenţă în mai multe domenii şi modul în care îşi exercită puterea pentru a schimba lumea.

Top 6 cei mai puternici oameni din lume arată astfel:

Ne puteți urmări și pe Google News

1 - Preşedintele SUA Barack Obama 2 - Premieruul rus Vladimir Putin 3 - Preşedintele chinez Hu Jintao 4 - Cancelarul german Angela Merkel 5 - Co-fondatorul Microsoft Bill Gates 6 - Regele Abdallah al Arabiei Saudite